Българка пред Lupa.bg: В Ню Джърси се отвори адът!

Свят
12:12 - 11 Декември 2019
5463
Българка пред Lupa.bg: В Ню Джърси се отвори адът!

Америка и Ню Джърси изживяха нов кошмар - поредна стрелба и трупове по улиците! До този момент официалната информация е, че един полицай е загинал, като съдбата му сполетя още трима цивилни и двамата килъри, които заформиха касапницата в Джърси Сити.

Училищата тук бяха затворени, а районът отцепен.

"Тук се отвори адът - имаше полиция навсякъде, всичко беше блокирано, а много хора не знаеха какво точно се случва. Кошмарът стана още по-голям, когато затвориха училищата и забраниха достъпа на родители до тях, които искаха да си вземат децата! Всеки се опитваше да се свърже по телефона, за да разбере дали малките са добре. За мое щастие точно в този момент синът ми, който учи в едно от училищата в Джърси, не беше там, а на тренировка в съвсем друга част на града", сподели ексклузивно пред Lupa.bg Татяна Йорданова, която от 20 години живее в САЩ.

"Още по-плашещото е, че за тази седмица това е третата стрелба в района и все има жертви. Ако за България не е нормално, то за Америка е в реда на нещата, особено в някои квартали. В случая не се знаеше дали е стрелба от някакъв психопат, или поредната огнестрелна драма в училище. Все по-често се случва децата да взимат оръжията на родителите си и да гърмят по съученици, след като са изпаднали в някаква депресия или просто искат да отмъстят или да сплашат някого", разказва Таня.

"Проблемът тук е, че можеш да си купиш свободно оръжие от "Walmart" - магазин, подобен на нашия "Метро", откъдето можеш да се сдобиеш с почти всичко. Разликата с България е, че тук продават свободно огнестрелно оръжие, а луди и болни хора винаги ще се намерят.

Примерите са не един и два. За съжаление в Америка политиците правят много пари от това да поддържат различни криминални групи, особено в гетата. Много невинни деца умряха през годините, а в училищата има заложени в програмата и тренировки за действие при такива ситуации, ако някой открие стрелба, примерно", допълни пред Lupa.bg Йорданова.