Българка се била с боксьорката-мъж: Някой да умре ли искат! Има член между краката (ВИДЕО/СНИМКИ)

Скандалната алжирка помпала мускули на спаринги у нас, удряла като звяр

Париж 2024
19:00 - 02 Август 2024
5317
Българка се била с боксьорката-мъж: Някой да умре ли искат! Има член между краката (ВИДЕО/СНИМКИ)

Професионалната ни боксьорка Джоана Нуамеруе не остана безразлична към разразилия се с всичка сила световен скандал, включващ участието на боксьори с XY хромозоми при жените на Олимпийските игри в Париж. Особено отчетлив беше двубоят на Иман Калиф срещу италианката Анджела Карини, в категория до 66 кг.

Алжирецът вкара само два удара в лицето на красивата италианка, което я накара да посочи към треньора си, че няма как да продължи участието си в срещата. Карини се разплака на ринга, а поведението на Калиф граничеше с поносимата наглост и покъртително пренебрежение, като той дори вдигна въжетата, правейки път на Анджела да напусне ринга.

Джоана има няколко проведени спаринга точно с Иман, по време на визитата на алжирския национален отбор в България.

"Удря като мъж! В никакъв случай дори не можем и да коментираме дали това е жена или не. Има член между краката и продължава да се бори да бъдзе жена. Била съм се много пъти на спаринг с мъже. Това беше същото. Мъжката сила не може да се сравнява с женската, колкото и да си натренирана", разказа Нуамеруе пред "Неформално с Георги Петков". 

"Италианката спечели симпатиите на хората, защото все пак се изправи срещу него, но веднага разбра, че няма как да продължи. Жалко за момичето... Това са толкова години труд, за да излезеш срещу човек от другия пол, който да ти разбие носа. "Нечестно" дори не е достатъчно силна дума. Ужасно е!

Къде ще му излезе краят? Трябва ли да има смъртен случай от мъж, ударил жена на Олимпийски игри, за да спрат от участие тези трима боксьори? Питам! И съм напълно категорична. Истинска лудост... Ако това не спре сега, само мога да си представям какво ще бъде на Игрите в САЩ...", загатна Джоана и показа ексклузивни кадри от нейните спаринги с Иман Калиф.

"Чуйте и какво още каза тя за проведените срещи с алжиреца, както и за мнението ѝ за Лин Ю-Тин. Именно състезателката от Тайван (Китайско Тайпе) може да се окаже втората опонентка на нашата Светлана Каменова на Игрите в Париж, в категория до 57 кг. Това би се случило, ако и Светла, и Тин си вземат първите мачове от надпреварата, които са днес. Каменова и Лин вече се срещнаха на Мондиала, като победата по точки на тайванката беше анулирана, след 100% неуспешен тест за определяне на нейния пол, проведен от IBA. Тоест, буквално преди няколко месеца, Лин 100% не беше жена.

Какво ли се е променило до Олимпиадата?

Само можем да гадаем...", добавят от "Неформално с Георги Петков".