Българска журналистка: Моята среща с Дугин и дъщеря му

Не се радвам, че Дария е на парчета - хвана ме страх, ужасих се, пише Елена Чопакова

Нещо за четене
15:18 - 22 Август 2022
12986
Българска журналистка: Моята среща с Дугин и дъщеря му

EЛЕНА ЧОПАКОВА

По стечение на обстоятелствата познавам Дугин лично. Дария също. Предаването “Ничия земя” стигна до кабинета му през 2017 г.

Стара, ужасна сграда в центъра на Москва. Аскетски кабинет с много книги. Не коментирам дали го харесвам, подкрепям, смятам за прав. Нито едно от трите. Важно беше да се чуе как и какво мисли за България наричаният “мозък на Путин”. Тогава за продуцента на предаването и за мен, сега повече, за много хора у нас.

Прекарах с него два часа. Но с Дария, която днес зацепих, че е дъщеря му - прекарах бая повече виртуално и реално време. Въздържана, възпитана, дори мила млада жена, която се представяше като Платонова и само през нея можеше да се стигне до, явно, баща ѝ. Измоли го да говорим повече от 15 минути.

Не се радвам, че Дария е на парчета. Хвана ме страх. Ужасих се. Бомбите са ужасяващи. Не ми пука къде падат. Бомбите са бомби. Убиват.

Съжалявам, че хора умират. В Украйна, в Русия, в Йемен, навсякъде. За разни лидери на Ал Кайда изпитвам облечение, когато са убити. Ще ми се душите им да скитат без покой, защото съм сигурна, че последните им мигове не са били за покаяние. Но взривените изневиделица, за разлика от взривяващите, нямат вече шанс да се покаят, ако са виновни. Базисно християнство, нали? Не разбирам радостта от смъртта погрешка, обидите към мъртвата жена. Радвайте се, че Дугин страда например, защото той по всяка веро

Вижте интервюто на Елена Чопакова с Александър Дугин:

Елена Чопакова е популярен журналист и документалист. Години наред е автор на филми за предаването "Ничия земя". В момента е главен редактор на "Стани богат". Текстът, който Lupa.bg публикува, е от профила на журналистката в социалните мрежи. Заглавията са на редакцията

Журналистката Елена Чопакова