Български лекари бяха аплодирани на Международен форум в Испания

Настоящият лекар на българския национален отбор по футбол д-р Здравко Тарълов спечели първото място на изданието през 2019 година с кардиологичен случай на атлет- ветеран

Новини
19:53 - 25 Май 2024
23237
Български лекари бяха аплодирани на Международен форум в Испания

С аплаузи завърши представянето на българските лекари на Международната конференция по футболна медицина, която се провежда в Мадрид. 

На стадиона на първодивизионния Атлетико Мадрид доктор Ивайло Якимов, лекар на Академия Лудогорец и доктор Силвия Паскалева, представител на фирмата за генетични изследвания Ре-Гена, изложиха своите заключения по случая на поредни мускулни травми на задно бедро на футболист на ФК Лудогорец. 

Успешното лечение на играча, след дълго търсене на адекватна терапия, е извършено на база на специален генетичен анализ за спортисти, което всъщност впечатлява и комисията на медицинската конференцията Isokinetic. 

Журито включва случая на доктор Якимов и доктор Паскалева сред 14-те финалиста на тазгодишното издание, което приема близо 2500 лекари от над 80 държави в света. 

След блестящото изложение на лекаря на Лудогорец днес в присъствието на неговата колежка от Ре-Гена, надеждите, че екипът от български медици е капацитиран да спечели голямата награда, остават непокътнати. 

В неделя следобед ще стане ясно кой триумфира в тази подобна на Шампионската лига в медицината, надпревара. 

Почетната стълбичка включва три места, като във всяко състезание. Конгресът се провежда от 25 до 27 май в испанската столица и вече има български успех в предходно издание. 

Настоящият лекар на българския национален отбор по футбол д-р Здравко Тарълов спечели първото място на изданието през 2019 година с кардиологичен случай на атлет- ветеран.