Български национал разпали баскетболните страсти в Белград

Коди Милър-Макинтайър смени Партизан с Цървена звезда

Спорт
11:43 - 04 Юли 2024
947
Български национал разпали баскетболните страсти в Белград

Българският национал Коди Милър-Макинтайър беше обявен официално от Цървена звезда, а слуховете за трансфер това лято не минаха и без намеци за Партизан.

Ето защо няма съмнение, че престоят му в Белград ще бъде интересен за феновете и на двата клуба.

Американецът не успя да се наложи с екипа на “гробарите” по време на престоя си през сезон 2020-2021, имаше само епизодични прояви и сега е решен да се докаже на баскетболната сцена в Сърбия.

Най-добрият подавач на Евролигата за сезон 2023-2024 подписа двугодишен договор със “звездащите” и пристига в отбора след изключителен сезон с Баскония, в който стана един от малкото играчи, постигнали трипъл-дабъл в един мач от Евролигата , както и рекордьор по брой асистенции в един мач – 20.

В кариерата си той е играл за Льовен, Парма, Зенит Санкт Петербург, Цедевита Олимпия, Партизан, Бург, Андора, Газиантеп... Оглавил е класацията за асистенции във ВТБ лигата като играч на Зенит, но през последния сезон , който завърши като най-добрия подавач в Евролигата (7,3 асистенции на мач), направи огромна крачка напред и ще помогне изключително много на поста плеймейкър, където Звезда има още двама “магьосници” - Яго Дос Сантос и Милош Теодосич.

Баскония също разкри, че ръководството на Цървена звезда е платило, за да привлече 191-сантиметровия баскетболист. Американският плеймейкър напусна испанския си отбор срещу 600 000 евро освобождаваща клауза в договора му, а след това Баскония му благодари за всичко.

Играчът също изпрати силно послание до вече бившия си отбор в социалните мрежи.

“Благодаря за всичко, Баскония. Няма думи, с които да изразя колко съм благодарен за възможността и доверието, което получих, когато го заслужих. Любовта ми към Витория-Гастейс и и организацията винаги ще я има. Благодаря ви много за любовта и спокойствието, които всички ми предадохте, но се сега е време да отида и да се погрижа за нещо, което чакам от години.“

В Белград обаче наистина се очертава да бъде много, много “горещо” с присъствието на Коди по време на мачовете между вечните съперници Цървена звезда и Партизан.

Престоят на гарда при “черно-белите” беше белязан с върхове и падения, като той отнесе и доста критики от феновете, според които играта му е била доста егоистична. В крайна сметка със статистиката си от изминалия сезон с Баскония той доказа, че егоизмът явно вече не е част от него и това определено ще се хареса на феновете в Белград.