Българските ало-измамници вече лъжат и бабите в Гърция

Новини
13:31 - 10 Юли 2019
3189
Българските ало-измамници вече лъжат и бабите в Гърция

След като обраха де що има възрастни хора у нас, ало-измамниците се насочват към съседните държави, алармираха ченгета. Все по-често се регистрират случаи на мошеници от България, които тормозят възрастни хора в Гърция и Румъния. Според ченгетата от София, зад дръзките опити стоят три или повече банди от ало-измамници.

Днес стана ясно, че са предотвратени  четири опита за телефонни измами на гръцки граждани на територията на южната ни съседка за сумата от 20 000 евро. Това призна на пресконференция директорът на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов. Чужденците са били атакувани от родната „ало“ мафия, действала от територията на Русенска област. По случаите все още се работи.

Схемата, по която се действа в Гърция, е абсолютно идентична с тази, по която се извършват измамите и у нас. Търсят се обаче хора, които да говорят гръцки език.

За полугодието се отчита намаление на телефонните измами на територията на Русенска област. Регистрирани са 12 случая със щети за 88 000 лева, а за същия период на миналата година – 18 случая за 151 724 лева. Обикновено жертвите са възрастни хора, но има един случай, при който 28-годишна жена остави на измамниците до стълбите на църква в Русе 22 000 лева.

Сега обаче се наблюдава повишен интерес на телефонните терористи към възрастни хора в Гърция и Румъния.

Старши комисар Теодор Атанасов разкри, че полицията в Русе е предотвратила 4 опита за телефонни измами на гръцки пенсионери, осъществени от български мошенници