Балкан отново шампион!

Тимът от Ботевград надделя над Рилски спортист

Спорт
21:04 - 09 Юни 2022
2437
Балкан отново шампион!

Балкан е шампион на България за първи път от 2019-а и за общо шести в своята история! Както и преди три години, така и сега старши треньорът на "зелените" Небойша Видич отново изведе ботевградчани до шампионския триумф, след като те спечелиха финала срещу доминатора от редовния сезон Рилски спортист с 3-1 победи.

В оказалия се последен мач №4 от серията тимът от Ботевград надделя с 66:54 (23:18, 19:9, 14:14, 10:13) на своя територия и заслужено стигна до триумфа, след като надигра по всички показатели своя съперник във финалния сблъсък.

Това е втора титла за Балкан от последните два напълно завършени сезона в мъжкия баскетбол, тъй като първенството през 2019/20 не се доигра заради пандемията от COVID-19.

Както е известно, ботевградчани стъпиха на върха отново след 30-годишна пауза през 2019-а, а сега не само свалиха от трона миналогодишния първенец Левски, след като го победиха на полуфиналите, ами и убиха надеждите за историческа първа титла във витрината на Рилски спортист.

За втора поредна година момчетата на Людмил Хаджисотиров се провалиха на последното стъпало. В последните два сезона Рилски спортист се превърна в истински доминатор в редовния сезон от кампанията, завършвайки непременно на първото място в крайното класиране, но силите на самоковци приключваха точно накрая.

През миналия сезон в техен кошмар се превърна отборът на Левски, който ги победи с 4-1 във финалната серия, а сега те отново успяха да спечелят само един мач в спора за трофея. Въпреки това не може да се каже, че годината беше неуспешна за Рилецо, който постигна дубъл, след като грабна Купата и Суперкупата на България. Най-престижният и най-желан трофей в българския баскетбол обаче ще остане мираж за феновете в Самоков поне за още един сезон.