БАН издава нова енциклопедия България

Обновеното луксозно издание излиза в края на май

Новини
16:12 - 12 Май 2021
2446
БАН издава нова енциклопедия България

В края на май предстои да излезе от печат нова енциклопедия БЪЛГАРИЯ, подготвена от Научноинформационен център „Българска енциклопедия“ при БАН и издадена от издателство Книгомания.

Енциклопедия БЪЛГАРИЯ предлага на читателя богата, актуална и проверена информация за Република България – за нейната природа, история, стопанство, наука и култура. Обобщена в тематично подредени и богато илюстрирани обзори, тя рисува пред читателя красотата и многообразието на българската природа, на растителния и животинския свят, проследява многовековната история на българите, потапя го в тяхната богата материална и духовна култура, извиква гордост от развитието и успехите на българската наука, литература и изкуство и акцентира върху уникалния принос на България в световната културна съкровищница.

Събраният материал е дело на дългогодишния труд и дълбоките научни познания и изследвания на изявени български учени и специалисти от БАН, Софийския университет и други висши училища и от водещи културни институции – автори и консултанти на книгата.

Единствена по рода си, енциклопедията събира в един том богата съкровищница от достоверни и научно проверени знания и факти за България и българския народ, поднесени по увлекателен и достъпен начин. Това я прави желана и полезна настолна книга за всяко българско семейство.

Изданието е луксозно, илюстрирано с над 2000 цветни снимки.