Банакиева към кандидат-депутатите: Сладурчета, дайте ми винилите си след изборите!

Новини
10:33 - 03 Март 2023
3948
Банакиева към кандидат-депутатите: Сладурчета, дайте ми винилите си след изборите!

Дайте ми винилите си след изборите - за това призова кандидат-депутатите Аделина Банакиева - граждански активист. Пред БНР тя се обърна към всички политици - да дарят рекламните винили от предизборната кампания, за да могат те да се ползват за ремонт на полусрутени къщи на социално слаби хора, които нямат средства за ремонт.

"От много години се опитвам, каквото мога, да направя за част от социално много изпадналите от системата българи. Такива хора в България има. В предизборните кампании на никой не чувам, че тези хора ги има. Тези хора ги има и те не са част от голямата маса гласуващи. Те не са особено интересни гласоподаватели, тъй като голяма част от тях дори нямат настоящ адрес, нямат лични карти. Това са хора изцяло отпаднали от системата, никъде не описани като такива. Липсват лични документи за тези хора", обясни тя в предаването "Преди всички".

По думите й в България има много хора, живеещи в полусрутени постройки, и такива, живеещи без електричество.

Според нея тези хора могат да бъдат подпомогнати с тези винили:

"Винилите са много полезен материал, непропусклив. Ако завиеш един покрив на постройка, няма да тече през зимата. С тези винили ако завиеш съчките, събрани от бабичката, те няма да са мокри и тя ще може да се топли. Със сгънат на 2 винил, ако го сложиш на един подпръстен, няма да влизат къртици в стаята".

Банакиева подчерта, че е купувала такива винили от битаците около София за 100 лв. Там се продават винили от избори, от големи супермаркети, от лотарийни игри. Те обаче изчезват за минути.

Всяка партия плаща тези винили и има право да си ги поиска след изборите, отбеляза Аделина Банакиева и призова:

"Моля, поискайте си винилите и ми ги дайте. Не само на мен. Подозирам, че доброволците, които работим с хора, изпаднали от системата, ще се избием за тези винили. Моля ви, вземете си ги, след като минат поредните избори и ми звъннете. Във всеки един голям град има доброволци като мен, не съм само аз. Нека ползваме вашите винили, поне ще свършат някаква работа".

Все пак тя не вярва, че политиците ще дадат винилите си, а ще измислят някакво оправдание.

Банакиева обеща, че ако им дадат винилите, те няма да бъдат слагани така, че да се виждат лицата:

"Ще ги слагаме така, че физиономиите им да гледат надолу, да гледат към мизерията, която са допуснали".