Бандата: Вече никой не вярва на това ръководство на ЦСКА

Саша е човек, който е израснал с футбола, играта е в кръвта му, заяви бившият защитник по адрес на новия треньор на армейците

Спорт
15:23 - 03 Юни 2022
2844
Бандата: Вече никой не вярва на това ръководство на ЦСКА

Иван Бандаловски, който наскоро обяви отказването си от футбола, е играл заедно с новия треньор на ЦСКА Саша Илич в Партизан. Бандаловски посъветва ръководството на "червените", на което според него вече не вярва никой, да не се меси в работата на Саша Илич.

"Познавам Саша Илич не само като футболист, ние сме близки приятели. За Саша Илич мога само хубаво да кажа – той е най-голямата легенда в историята на Партизан, голямо име за цяла Сърбия и е една от най-големите фигури в местния футбол. Знам за какво уважение става въпрос – дори от вечния съперник Звезда в последния му мач издигнаха плакат в негова чест. Истинска икона!", заяви бившият капитан на армейците.

"Млад е, но разбира добре футбола. Още като състезател, когато аз бях там, той бе опитен и помагаше на младите момчета, на отбора като цяло. Саша е човек, който е израснал с футбола, играта е в кръвта му и в гена. Няма как да не успее като треньор.

Той е легенда и на Галатасарай, защото ги е правил шампиони на Турция. Един от много уважаваните чужденци при тях. Играл е на високо ниво и ДНК-то му е на победител. Щом си играл на такова ниво, напрежението е част от живота ти. За него е нормално да се бори за титли", допълни Бандата.

"Няма човек, който да каже лоша дума за него в Сърбия. Прекрасен човек, на друго ниво. Важното ще е да му се даде цялата спортно-техническа власт и да не се правят неща, както с предишните треньори. Не само да има търпение към него, но и доверие в селекцията. И да не му се месят в работата, защото при предходните наставници 6 години гледахме една и съща картинка. Когато се случва едно и също, явно проблемът идва от едно място.

В ЦСКА се обещават много неща и накрая нищо. Не зависи само от треньора, той трябва да работи с хора и с ръководство. А за 6 години видях само оплюване на наставниците – как никой за нищо не става, а ръководството става", заяви Иван Бандаловски.