Банев от килията с кърваво писмо до Нинова и Добрев

Политика
16:57 - 29 Май 2019
4824
Банев от килията с кърваво писмо до Нинова и Добрев

Олигархът Николай Банев, който от няколко месеца е в ареста по обвинения в пране на пари и данъчни престъпления, се обърна чрез фейсбук с кървав пост към ръководството на БСП. Бизнесменът, арестуван в Ница, поиска оставката на всички шефове на Столетницата.

Това стана часове след драматичния пленум на „Позитано” 20 вчера, на който лидерът Корнелия Нинова първоначално подаде оставка пред Националния съвет, но в крайна сметка бе решено да бъде свикан извънреден конгрес на партията на 16 юни и да се гласува избор на нов председател по нови правила – чрез общопартиен вот – т.е. лидерът да бъде избран от всички членове на БСП.

„За пореден път Нинова, Добрев и компания показаха на симпатизантите на БСП, че не са водачите на тази дългогодишна партия. Кириле, работих с баща ти в централния комитет на комсомола. Ти малко си наследил от вярата и качествата на баща си”, обърна се към Кирил Добрев от затвора Банев.

И продължи: „Колко членове има днешната младежка организация на БСП? Колко младежи бяха приели присърце предизборната кампания на БСП? 25% от 25% гласували – колко процента са гласували за БСП от имащите право на глас? Срам и позор за ръководството на БСП. Ще затриете най-голямата лява партия в България, слабаци. Накарахте дедите ви да се обръщат многократно в гроба. Превърнахте “начело” с Първанов, Станишев и Нинова, едномилионната лява партия в джудже, а симпатизантите й в тъпан, върху който да се упражняват бухалките на ГЕРБ и потомствените фашисти. Подайте си оставката, слабаци и спешно, веднага, здравите сили в БСП да свикат извънреден партиен конгрес”, призова олигархът, подписал се като „Трето поколение ляв политически арестант Николай Банев”.