Бареков пред Lupa.bg: Джамбазки ми избяга в Брюксел

Политика
07:01 - 05 Април 2019
4828
Бареков пред Lupa.bg: Джамбазки ми избяга в Брюксел

„Ангел Джамбазки ми избяга на летището в Брюксел. Като ме видя, буквално си плю на петите. Не можахме и думичка да разменим”. Това обяви пред Lupa.bg евродепутатът Николай Бареков късно вечерта в четвъртък.

Преди време Бареков и Джамбазки бяха в един отбор

На въпрос дали между двамата тлее някакъв конфликт, бившият журналист бе категоричен: „Не, конфликт няма, не го плаша с нищо. Явно му е неудобно, все пак, за жалост, предаде моите избиратели – хората, които го вкараха в Европейския парламент и които никога повече няма да гласуват за него. Явно се притеснява и чувства някакъв срам, което не е лошо, съвестта му явно е проговорила”.

Николай Бареков с колеги в Европарламента

„Намирате ме в самолета, летя от Брюксел за Дубай, оттам се прехвърлям на полет за Шри Ланка, защото съм член на Европейско-азиатската парламентарна асамблея, която обединява парламентаристи от двата континента.

Аз съм единственият българин в тази асамблея, тя се събира за трети път. Там имам срещи с премиера на Шри Ланка, с президента Маитрипала Сирисена, с още няколко държавни глави на Азия. Всичко това е в рамките на два дни, после се прибирам в България”, разкри Бареков.

„Благодаря на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева и на икономическия Емил Караниколов, нося презентации, за да рекламирам нашата страна като икономика и дестинация за азиатски инвестиции. Ще ви пратя снимки от Шри Ланка”, обеща пред Lupa.bg Николай Бареков.