Барса би Бетис в мач с пет гола

Спорт
11:24 - 08 Февруари 2021
1906
Барса би Бетис в мач с пет гола

Барселона нанесе първа загуба на Бетис за 2021-ва, побеждавайки тима на Пелегрини с 3:2 в шеметен мач на "Бенито Виямарин".

Домакините поведоха в края на първата част и се оттеглиха на почивката с гол аванс. През второто полувреме обаче Куман пусна в игра Лионел Меси, който две минути след влизането си, изравни. Виктор Руис си отбеляза комичен автогол, с което Барса поведе в резултата, но десет минути по-късно Руис вкара и във вратата на Тер Стеген. В крайна сметка друга резерва на Куман донесе успеха на каталунците - Франсиско Тринкао.

Със спечелените три точки Барса вече има 43 на втората позиция в класирането. Лидерът Атлетико е с 50 и два мача по-малко. Бетис са седми с 30 точки.

Лошата новина за Куман след гостуването в Андалусия е контузията на Роналд Араухо дни преди важните двубои със Севиля за Купата и ПСЖ в Шампионската лига.

Двубоят започна много лошо за Барселона. Роналд Араухо се контузи още в 7-ата минута, след като осука глезена си, приземявайки се. В 12-ата минута уругваецът напусна, а на негово място се появи Френки де Йонг, който първоначално бе получил почивка с оглед полуфинала за Купата на краля след няколко дни.

В 26-ата минута Бетис можеше да поведе в резултата, но изстрелът с глава на Хуанми мина покрай левия страничен стълб.

Малко след това Жорди Алба качи топката на главата на Лангле, но французинът стреля неточно.

В 34-ата минута Айтор Руйбал Гарсия тръгна на спринт към вратата на Барселона, но бе спрян от Оскар Мингеса.

В 38-ата минута домакините поведоха в резултата. Емерсон пусна остър пас в наказателното поле, където Борха Иглесиас бе на позиция да го засече във вратата на Тер Стеген за 1:0.

На почивката Куман замени Мартин Брайтуайт с Педри.

В 48-ата винута Мингеса отправи силен шут, но Роблес изби в ъглов удар.

В 55-ата минута Хуанми стреля към вратата на Барса, но Марк-Андре тер Стеген успя да избие с върха на пръстите си.

Две минути по-късно лошото за Бетис се случи – Лионел Меси, влезе в игра на мястото на Рики Пуч. Франсиско Тринкао пък замени Миралем Пянич.

В 59-ата минута Дембеле стреля покрай вратата на Роблес. Секунди след това Меси изравни резултата. Аржентинецът подаде към Дембеле, който му върна топката, а десетката на Барса я прати във вратата на Роблес с неспасяем удар от границата на наказателното поле.

В 66-ата Дембеле беше добре изведен от Антоан Гризман, но не успя да преодолее вратаря и стигна само до корнер. След него Мингеса стреля с глава, но неточно.

Две минути по-късно Барса стигна до обрат. Меси пусна към Алба, който подаде към Гризман успоредно на голлинията, отиграването на французина бе ужасяващо, но топката рикошира в крака на Руис, който бе зад Гризман, и се озова в собствената му врата.

Десет минути по-късно Виктор Руис се реваншира за автогола, пращайки топката във вратата на Тер Стеген с глава след центриране от пряк свободен удар.

В 79-ата минута Меси стреля от пряк свободен удар, но топката се спря в стената от футболисти на Бетис. В 83-ата минута важна намеса на Юмтити не позволи опасност пред Тер Стеген, като се стигна до корнер. След него германецът изби удар на Руис, а секунди след това стражът на каталунците се намеси и при изстрел на Морон.

В 87-ата минута Тринкао заби страхотен гол във вратата на Роблес. Португалецът получи от Меси, стреля от границата на наказателното поле, топката се отби в напречната греда и влетя неспасяемо в мрежата.