Барса оцеля след късна дузпа на Канарските острови

Гюндоган реализира за 2:1 в добаването време

Спорт
11:19 - 05 Януари 2024
1606
Барса оцеля след късна дузпа на Канарските острови

Барселона стигна до драматичен обрат в първия си двубой за 2024 г. Каталунците победиха Лас Палмас като гост с 2:1 в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. Илкай Гюндоган донесе успеха на Барселона с гол от дузпа в третата минута на добавеното време. 

Домакините откриха резултата в 11-ата минута с гол на бившия играч на "лос кулес" Мунир Ел Хадади, но попаденията на Феран Торес и Гюндоган донесоха ценните три точки за Барселона. Отборът на Шави се изкачи до третото място в Ла Лига с 41 точки - на седем от лидерите в класирането Реал Мадрид и Жирона.

В 11-ата минута Жоао Кансело бе заменен принудително, след като получи контузия. На негово място се появи Андреас Кристенсен.

Броени секунди след това Лас Палмас поведе в резултата след комбинация между двама бивши футболисти на каталунците. Сандро Рамирес намери с хубав пас Мунир Ел Хадади, който изпревари Иняки Пеня.

12 минути по-късно Сандро бе изведен в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но този път Пеня се намеси и изби в корнер.

В 28-ата минута играч на домакините стреля от далечно разстояние. Вратарят на каталунците не се намеси по най-убедителния начин и топката достигна до Сандро. Той стреля и при неговия удар се получи рикошет, след който топката се отби в десния страничен стълб.

До края на първата част нямаше други опасни положения и двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:0.

В 56-ата минута след известна доза късмет Барселона успя да изравни. Вратарят на домакините Алваро Вайес се опита да изчисти топката. Тя обаче рикошира в главата на Роберт Левандовски, след което се получи разбъркване в наказателното поле. Топката стигна до Сержи Роберто, който продължи към Феран Торес, а испанецът прати кълбото в мрежата.

13 минути преди края на двубоя Мика Мармол изпревари Роналд Араухо до топката и засече центриране на свой съотборник от ъглов удар. Неговото изпълнение обаче премина на сантиметри от десния страничен стълб.

В 78-ата минута новата перла на Барселона Витор Роке дебютира за клуба.

В добавеното време на мача се стигна до истинска драма. Жоао Феликс бе намерен на добра позиция в наказателното поле и стреля. Ударът му бе спасен от Вайес. Илкай Гюндоган щеше да стигне до топката, но бе изблъскан от Дейли Синкгравен. Главният съдия посочи бялата точка и показа червен картон на защитника, който се появи в игра броени минути преди това. Зад топката застана Илкай Гюндоган, който запази спокойствие и изпрати вратаря на домакините в грешната посока.

За двата отбора предстоят мачове за Купата на Краля. Лас Палмас гостува на Тенерифе, докато Барселона ще се изправи срещу Барбастро.