Барса попиля Севиля, Левандовски и Пабло Торе с по два гола

Педри се завърна отново в игра след 348 дни извън терените

Спорт
11:10 - 21 Октомври 2024
408
Барса попиля Севиля, Левандовски и Пабло Торе с по два гола

Роберт Левандовски и влезлият като резерва Пабло Торе вкараха по два гола, за да помогнат на Барселона да постигне домакинска победа над Севиля с 5:1 в двубой от десетия кръг на Ла Лига и да натрупа самочувствие преди ключовите предстоящи сблъсъци с Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

Каталунците оглавяват временното класиране в испанския футболен шампионат с 27 точки, докато Севиля е 13-и с 12 точки в актива към момента.

Тимът на Барселона доминираше от самото начало, а Левандовски реализира за 1:0 в 24-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу бразилеца Рафиня. Само четири минути по-късно Педри покачи на 2:0 в полза на каталунския гранд.

С втория си гол в срещата, в 39-ата минута, Роберт Левандовски направи резултата 3:0 за домакините, реализирайки с удар от близко разстояние. Това беше поредното превъзходно представяне на атакуващото трио на Барселона - Ламин Ямал, Левандовски и Рафиня, които отбелязаха 21 от 33-те гола за тима в Ла Лига през настоящия сезон, а полският нападател натрупа 12 попадения.

21-годишният Пабло Торе замени Ламин Ямал в 76-ата минута и шест по-късно, в 82-ата се разписа за убедителното 4:0.

Отборът на Севиля върна едно попадение в 87-ата минута чрез Станис Идумбо, а минута след това Пабло Торе оформи крайното 5:1.

"Да спечелим по този начин беше важно за нас заради мачовете, които предстоят", каза Педри пред телевизия Movistar Plus и добави: "Нуждаехме се от това добро чувство."

В 83-ата минута на мястото на Педри влезе 20-годишният полузащитник на Барселона Гави, който изигра първите си минути след 348 дни извън терена заради скъсани връзки на коляното.