Барса посвети филм на Стоичков

Спорт
15:19 - 11 Октомври 2022
3070
Барса посвети филм на Стоичков

Когато през 1990-а Йохан Кройф получава доверието да води Барселона и в следващите сезони, печелейки Купата на краля срещу доминиращия тим на Реал Мадрид - несменяем шампион в предходните пет години, великият нидерландец знае, че нещо липсва в отбора му.

А това, което не достига, е пожарът на бунта и лудостта, която да пречупва не само по-слабите тимове в лигата, а и водещите - като Реал, Атлетико и Валенсия.

Острието на бръснача е намерено в България - Христо Стоичков от ЦСКА е привлечен за над 4 милиона долара и останалото е история.

Стоичков дава последния детайл и един много добър отбор се превръща в това, което каталунските журналисти кръщават "дрийм тим". Така остана и до днес прозвището на онзи състав в синьо и червено.

Ще видите головете на Ицо, които го направиха мит за каталунските фенове. Ще си припомните как стана пет пъти поред шампион на Испания, тотално разбивайки доминацията на Реал. Ще се върнете към незабравимия финал на "Уембли" срещу Сампдория през 1992-ра, направил го и единствения български играч, печелил Купата на европейските шампиони.