Барса праща знаменити трофеи на Ицо Стоичков

Те ще бъдат за Залата на славата на Камата

Спорт
11:18 - 10 Ноември 2023
2522
Барса праща знаменити трофеи на Ицо Стоичков

Копия на купата на Шампионската лига и на Кралската купа идват като подарък за Христо Стоичков от Барселона следващата седмица.

Трофеите са изработени от Барселона и ще ги донесе лично Жорди Пенъс, директорът на музея на каталунския гранд. Той и славният мениджър Хосе Мария Мингея пристигат за откриването на "Залата на славата" на единствения българин кавалер на "Златната топка".

Специално изработено копие на "Златната топка" и на "Златната обувка" също се чакат до дни от Франция. Голям приятел на голмайстора на Мондиал 94 е поръчал изработката и ще го изненада за откриването.

Десетки други сюрпризи ще зарадват феновете на най-популярния българин в уникалния за България храм на успеха. 

Експозицията ще отвори врати на 18 ноември, а Камата прави всичко възможно да пристигне от Маями ден по-рано за парти с приятели по случай събитието. Топ перото на италианските медии Масимо Франки, организатор на наградата "Златното момче" в "Тутоспорт", и шефове от каталунската ТВ3 идват, но само като официални гости. 

Стоичков искал да сподели мига само с хора, които във времето са били близки до него. Без фанфари и шумотевица. Това довериха бъдещите стопани на уникалната "Зала на славата – Христо Стоичков", изградена само от средства на марката H8S, рекламодатели и дарители.