Барса се сгромоляса след зрелищно равенство, титлата се изплъзва

Алавес с изключително важна победа в битката за оцеляване в Ла Лига

Спорт
11:38 - 12 Май 2021
1880
Барса се сгромоляса след зрелищно равенство, титлата се изплъзва

Барселона изпусна два гола аванс и завърши 3:3 при гостуването на Леванте от 36-ия кръг на Ла Лига. По този начин каталунците на практика се простиха с всичките си шансове за титлата в испанския шампионат. Воденият от Роналд Куман отбор загуби 7 точки в последните четири мача.

Още във 2-ата минута се откри възможност пред Барселона, но ударът на Педри не беше точен. Три минути по-късно Педри изскочи сам срещу Айтор Фернандес, а след удара му топката срещна левия стълб на вратата на Леванте.

Барселона поведе в 25-ата минута, когато Жорди Алба центрира в наказателното поле на Леванте, където Мирамон се опита да избие с глава, но изпрати топката на пътя на Лионел Меси, който с удар от въздуха прати топката в долнияв ляв ъгъл на вратата на Фернандес.

Пред Жорди Алба се откри добра възможност в 28-ата минута, но ударът му не бе точен.

Барселона удвои своята преднина в 34-ата минута, когато Усман Дембеле направи отличен пробив в наказателното поле на Леванте, след което отклони топката към Педри, който вкара в опразнената врата.

Леванте намали своя пасив в 57-ата минута, когато Мирамон центрира в наказателното поле на Барселона, където Гонсало Мелеро бе изпуснат от Сержи Роберто и с глава вкара топката във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Леванте успя да изравни резултата в 59-ата минута, когато каталунците допуснаха много груба грешка в своята половина. Рожер Марти направи двойно с Хосе Моралес, който с чудесен диагонален удар вкара топката в левия ъгъл на вратата на Тер Стеген.

Барселона отново поведе в резултата в 64-ата минута. Топката рикошира от крака на Мирамон и попадна в Усман Дембеле, който бе сам срещу Айтор Фернандес и вкара с много мощ кълбото в горния десен ъгъл на вратата на Леванте.

Леванте успя да изравни резултата в 83-ата минута, когато Тоньо подаде към Серхио Леон, който стреля в близкия ъгъл на Тер Стеген и вкара за 3:3.

Барселона е втори със 76 точки, като изостава на една от лидера Атлетико Мадрид, но воденият от Диего Симеоне отбор е с мач по-малко, а Реал Мадрид е трети със 75 точки и също мач по-малко. Леванте е тринадесети с 40 точки.

Алавес постигна изключително важна победа с 2:0 като гост на Елче в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. По този начин баските направиха огромна крачка към своето спасяване, докато Елче усложни много своето положение.

Хоселу изведе Алавес напред в резултата в 40-ата минута.

Луис Риоха удвои преднината на Алавес в 54-ата минута.

Елче можеше да върне интригата в мача в 58-ата минута, но след удара на Лукас Бойе, Фернандо Пачеко се намеси и спаси,а след това топката срещна десния стълб на вратата му.

Хоселу вкара втори гол в 68-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

След тази победа Алавес е петнадесети с 35 точки, а Елче е предпоследен с 30. До края на сезона за двата отбора остават по два мача.

В друг мач от кръга Осасуна се наложи с 3:2 при домакинството на Кадис.