Барса влиза в невиждан маратон до Световното

Спорт
14:30 - 29 Септември 2022
1915
Барса влиза в невиждан маратон до Световното

По времето на Луис Ван Гаал в Барселона, в клуба се говореше, че ноември е най-важният месец от годината. Е, този сезон Барса ще има работа само в първите десетина дни на а11-ия месец от годината заради Световното в Катар.

Октомври, от своя страна, ще е изключително натоварен за тима на Шави, който ще трябва да изиграе 9 мача в рамките на 30 дни. Това включва 6 мача от първенството, един от които е срещу Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“, както и 3 в Шампионска лига, където „блаугранас“ посрещат Байерн Мюнхен на 26 октомври.

В Ла Лига Барса трябва да се опита да навакса пасива си от 2 точки спрямо „кралския клуб“, докато в ШЛ тимът изостава от Байерн заради успеха на баварците в първия мач в Мюнхен.

От тези 9 мача, 5 ще бъдат на „Камп Ноу“, което облагодетелства хората на Шави, който обаче, трябва да се оправя с редица кадрови проблеми, тъй като Жул Кунде, Ектор Бейерин, Френки де Йонг, Мемфис Депай и Роналд Араухо са с контузии след мачовете на националните отбори.

След маратонския октомври, Барса ще трябва да изиграе и 3 мача в рамките на 9 дни през ноември, преди първенствата да бъдат спрени заради Мондиала в Катар.