Барселона отърва кожата, продължава напред за Купата на Краля

Спорт
11:32 - 22 Януари 2021
1081
Барселона отърва кожата, продължава напред за Купата на Краля

Барселона тотално разочарова с представянето си, но все пак победи с 2:0 като гост след продължения Корнея и по този начин се класира за осминафиналната фаза на турнира за Купата на Краля.

Попаденията за каталунците реализираха Усман Дембеле и Мартин Брайтуайт. Футболистите на Роналд Куман пропусна две дузпи в редовните 90 минути. От бялата точка пропуските направиха Миралем Пянич и Усман Дембеле. Вратарят на Корнея Хуан Рамирес бе големият герой за домакините.

Тринкао отправи хубав удар от въздуха в 33-ата минута, който бе отразен от Хуан Рамирес.

Алберт Естейес изрита Роналд Араух в 38-ата минута в наказателното поле на Корнея и съдията Градо свири дузпа за Барселона. Защитникът на домакините получи жълт картон.

Наказателният удар бе изпълнен много елементарно от Миралем Пянич и Хуан Рамирес успя да го отрази.

Барселона направи много голям пропуск в 47-ата минута. Тринкао проби в наказателното поле на Корнея и подаде към Антоан Гризман, който веднага отклони към Мартин Брайтуайт, който бе сам срещу Хуан Рамирес, но стреля много слабо и вратарят на домакините отново спаси.

Миралем Пянич пусна перфектен извеждащ пас към Антоан Гризман в 58-ата минута след триково изпълнение на пряк свободен удар. Французинът бе изведен сам срещу вратаря на Корнея, но стреля над напречната греда в аут.

Медина отправи хубав далечен удар в 59-ата минута, но Нето спаси. Атаката на Корнея продължи, а Елой Марин можеше да се възползва от лошо изчистване на Роналд Араухо, но стреля встрани от вратата на Нето.

Пла Пегеро изрита Кламен Ленгле в 78-ата минута в наказателното поле на Корнея и съдията свири втора дузпа за Барселона.

Наказателният удар бе изпълнен толкова посредствено от Усман Дембеле, че Хуан Рамирес не се помести от първоначалната си позиция и го отрази.

Мартин Брайтуайт получи нова отлична възможност в 83-ата минута, но датчанинът стреля изключително нескопосано в аут.

Миралем Пянич отправи удар от границата на наказателното поле на Корнея, но ударът му бе избит от Хуан Рамирес.

Роналд Араухо бе изпуснат в наказателното поле на Корнея в 89-ата минута и стреля с глава, но над напречната греда.

Във втората минута на добавеното време на срещата Усман Дембеле центрира от корнер в наказателното поле на Корнея, където Клеман Ленгле се извиси над всички и стреля с глава, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Хуан Рамирес.

По този начин се стигна до продължения.

Още в 91-ата минута Усман Дембеле отправи много хубав удар, който бе отразен от Хуан Рамирес.

Барселона поведе в 92-ата минута, когато Усман Дембеле с удар от разстояние прати топкта в горния ляв ъгъл на вратата на Хуан Рамирес.

Конрад де ла Фуенте отправи много хубав удар в 102-ата минута, но Рамирес плонжира и успя да избие в корнер.

Алберт Естейес получи втори жълт картон за много грубо нарушение срещу Роналд Араухо в 118-ата минута и домакините завършиха мача с човек по-малко.

В добавеното време на продълженията Педри изскочи сам срещу Хуан Рамирес, но предпочете да пусне към Мартин Брайтуайт, който този път не пропусна да вкара в опразнената врата.

Така Барселона се класира за осминафиналите на Купата на Краля.