Барселона подчини и Жирона

Селта Виго се върна победния път срещу новак

Спорт
20:24 - 15 Септември 2024
712
Барселона подчини и Жирона

Барселона продължава без грешка в Ла Лига, след като надви и Жирона с 4:1 за пети пореден успех в испанския шампионат. Дани Олмо, Педри и Ламин Ямал на два пъти се разписаха за успеха на каталунците.

Кристиан Стуани вкара почетното попадение за домакините от Жирона.

В началните минути на срещата Барселона определено бе по-активният отбор.

В шестата минута Пауло Гасанига имаше лек проблем, но все пак успя да улови топката след изстрел на Ламин Ямал.

В 16-ата минута Роберт Левандовски стреля с глава, но право в ръцете на стража на Жирона.

Минута след това Жирона имаше точен удар към вратата на гостите, но Марк-Андре тер Стеген лесно улови топката, изстреляна от Виктор Циганков.

В 30-ата минута Алехандро Балде остана на косъм от попадение, пращайки топката покрай вратата. След изпълнението на аута Давид Лопес позволи на Ламин Ямал да му отнеме топката и да я прати във вратата на Гасанига.

В 37-ата минута Барселона удвои преднината си. Рафиня центрира от свободен удар, а защитата на Жирона не внимаваше за включилия се от дълбочина Ламин Ямал, който реализира второто си попадение в двубоя.

В 40-ата минута съдията първоначално свири дузпа за Жирона за игра с ръка на Иниго Мартинес. Абел Руис застана зад бялата точка, но преди да изпълния реферът получи указания да прегледа сам с ВАР ситуацията и в крайна сметка отмени наказателния удар.

Барселона започна много добре и второ полувреме. Жул Кунде изведе с перфектен пас Дани Олмо, а европейският шампион с красив изстрел прати топката в мрежата на Жирона.

В следващите минути пред Роберт Левандовски имаше два шанса за гол, но полякът първо стреля в Гасанига, а след това над вратата.

В 64-ата минута Педри получи пас от Марк Касадо, залъга Гасанига и отбеляза четвъртия гол за Барселона.

В 80-ата минута Порту преодоля Тер Стеген и пусна към Кристиан Стуани, а той прати топката в опразнената врата - 1:4.

Четири минути пред края на редовното време Барса остана с човек по-малко след директен червен картон на влезлия като резерва Феран Торес за грубо влизане в краката на Ясер Асприля.

Селта Виго се наложи над Валядолид с 3:1 на „Балаидос“ в друг мач от петия кръг в Ла Лига.

Уго Алварес даде аванс на домакините в 22-рата минута, а в 35-ата Борха Иглесиас покачи преднината на Селта.

Единственото попадение за Валядолид бе реализирано от Раул Моро в 50-ата минута. Селта сложи край на спора след гол в края, реализиран от Анастасиос Дувикас, след като четири минути по-рано Марио Мартин бе изгонен с директен червен картон.

След този успех Селта Виго сложи край на серията си от две загуби, като тимът натрупа 9 точки в актива си, изкачвайки се до 4-о място във временното класиране.