Барселона се спаси от огромен резил

Спорт
08:54 - 21 Декември 2023
1829
Барселона се спаси от огромен резил

Барселона се измъкна от огромен резил срещу последния в Ла Лига Алмерия. Каталунците спечелиха по много труден начин с 3:2 двубоя от 18-я кръг на испанския шампионат.

Сержи Роберто се превърна в големия герой за „блаугранас“, вкарвайки два гола в срещата. Големият грешник за тима на Шави Ернандес бе Роналд Араухо, който сбърка фатално и при двата гола във вратата на Иняки Пеня.

Вратарят на Алмерия Луис Максимиано направи първата си страхотна проява в мача още в 8-ата минута, когато отрази много опасен удар с глава на Сержи Роберто.

Пет минути по-късно Рафиня стреля, но покрай левия страничен стълб на вратата на Максимиано.

Барселона поведе в резултата в 33-ата минута, когато Илкай Гюндоган центрира от корнер в наказателното поле на Алмерия, където Роналд Араухо стреля с глава, но Максимиано се отчете с ново спасяване. След това обаче при добавката Рафиня не пропусна да вкара топката във вратата на Алмерия.

Алмерия много бързо успя да изравни резултата – 1:1 в 41-ата минута. Серхио Арибас пусна извеждащ пас към Лео Баптистао зад гърба на Роналд Араухо. Бразилският нападател напредна, след което преодоля Иняки Пеня, пращайки топката във вратата ми.

Феран Торес се появи в игра в началото на второто полувреме и още в 49-ата минута направи добър пробив отляво, след което навлезе в наказателното поле на гостите, а след това стреля, но Луис Максимиано направи чудесно спасяване.

Роберт Левандовски получи добра възможност в 53-ата минута и стреля от дъгата на наказателното поле на Алмерия, но Максимиано отново бе на мястото си и спаси.

Барселона поведе с 2:1 в 60-ата минута, когато Рафиня центрира от корнер в наказателното поле на Алмерия, където Сержи Роберто успя с много техничен и премерен удар с глава да вкара топката във вратата на Луис Максимиано.

Роберт Левандовски получи много добър пас в наказателното поле на Алмерия в 63-ата минута и отправи удар, но Максимиано отново се намеси и спаси.

Алмерия отново изравни резултата – 2:2 в 71-ата минута. След центриране от фал в наказателното поле на Барселона, Иняки Пеня изпусна топката, след като се сблъска с Роналд Араухо, което позволи на Едер Гонсалес да вкара в опразнената врата.

Три минути по-късно Сержи Роберто центрира в наказателното поле на гостите, където Роналд Араухо стреля с глава, но встрани от левия страничен стълб в аут.

Барселона продължи да търси трети гол, а в 78-ата минута каталунците направи фрапантен пропуск. Жоао Кансело подаде към Роберт Левандовски, който се пребори за една топка и с глава продължи към Илкай Гюндоган, който на празна врата от не повече от метър пропусна да вкара.

Барселона вкара трети гол за 3:2 в 83-ата минута. Роберт Левандовски се отчете с отличен извеждащ пас към Сержи Роберто, който остана сам очи в очи срещу Луис Максимиано и с удар покрай него вкара топката във вратата му.

Алмерия можеше да изравни резултата за трети път в мача в 87-ата минута. Сантиаго Арибас центрира от фал в наказателното поле на Барселона, където Баба Мохамед бе изпуснат и стреля с глава, но Иняки Пеня успя да се намеси и да спаси.

В третата минута на добавеното време на двубоя Алехандро Балде подаде към Сержи Роберто, който стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Максимиано.

С тази победа Барселона е трети в класирането с 38 точки, а Алмерия е последен с едва 5 точки.