Баш пиарката на "Промяната": По-добре Сашо Бойчев, отколкото Pi ar Sevi Boiko

Политика
11:30 - 14 Януари 2022
3398
Баш пиарката на "Промяната": По-добре Сашо Бойчев, отколкото Pi ar Sevi Boiko

Пиарката на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова уж лекичко се поскара на колегата си от парламентарната група Александър Бойчев, който се прочу вчера с истеричното си включване в ефира на Нова ТВ. Същевременно опитната дама го и похвали за прекия начин на действие, различаващ се от този на говорителката на предишните управляващи от ГЕРБ Севделина Арнаудова, станала известна с презрителното Pi ar Sevi Boiko.

Иначе самият Бойчев по-рано се извини за острия си тон във фейсбук публикация. Ето какво му написа Диана Дамянова, правописът е запазен:

Сашо / Alexander Boytchev/ не е прав!

Не се звъни в телевизиите за да оспорваш зададените въпроси!
Нищо, че тези въпроси са зададени на напълно неправилен човек.
Не се звъни в телевизиите за да твърдиш, че който не е болен, не е болен и това били фалшиви новини.

Не се оспорва правото на журналистът да пита вярно ли е това, което той сам може и то в продължение на три дни да провери, че не е вярно.
Не! Не се прави така! Не! Не и Не!

За да има свобода на словото /щото 112 място не ще да е от много свобода/, та за да има свобода на словото се постъпва по следния ясен и простичък начин:
Изпращаш ясни и точни указания /за предпочитане с СМС, но може и по мейл, че да стигнат до по-широка аудитория/ и там казваш какви въпроси искаш, какви не искаш и кому да бъдат зададени.

Научаваш министър-председателят си да извършва горното, щото понякога е нужна по-висока инстанция.

И докато Сашо и подобните му не се научат на тези прости хватки за "ненамеса в журналистическата работа", всички съкрални институти на свободата на словото /СЕМ и тн/ ще порицават правото ти да искаш да се чуе истината.

И ако това довежда Сашо и подобните му до недопустим фалцет в разговора, то това не е от друго, а защото му липсва простичкият професионализъм.

Изпращай СМС-и бе Сашо! Хем е утвърдена практика, хем не се нервиш в ефир, хем защитниците на свободата на словото /СЕМ/ не те нарочват.

А тъпите факти, че бил обявен за болен , съвършенно здрав човек , а друг пък болен човек бил обявен за измамник, са просто част от пейзажа. Пейзажът , на липсващите СМС-и.

И не, не оправдавам Сашо. Изпусна си нервите в неравната битка за търсене на истината. Липсата на която бе определена от самите "потърпевши" журналисти като "недоразумение".