Баща и дъщеря загинаха при руски обстрел в Запорожие

Десетки сгради са разрушени и негодни за живеене

Новини
14:57 - 09 Април 2023
2301
Баща и дъщеря загинаха при руски обстрел в Запорожие

Петдесет годишен мъж и неговата 11-годишна дъщеря са загинали, след като руските сили поразили жилищна сграда в югоизточния украински град Запорожие рано тази сутрин, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна добави, че 46-годишна жена, описана като съпруга и майка на жертвите, е била извадена от отломките на сградата.

Секретарят на градския съвет Анатолий Куртев заяви, че тази нощ две ракети са разрушили една сграда и са повредили десетки други. "Проклетите руски терористи отново нападнаха Запорожие и загубихме човешки животи", написа той в приложението "Телеграм".

Ударът е част от поредицата наскорошни атаки срещу граждански обекти в региона, отбелязва Ройтерс.

Междувременно говорител на назначената от Русия регионална служба за спешна помощ в Херсонска област съобщи, че украинските въоръжени сили тази нощ са обстреляли пет населени места на левия бряг на областта.

По думите на говорителя са били изстреляни общо 42 снаряда от стволна артилерия, предаде ТАСС.

"През нощта киевският режим продължи да обстрелва гражданската инфраструктура в населените места Нова Каховка, Каховка, Таврийск, Горностаевка и Рибалче, като изстреля общо 42 снаряда от стволна артилерия. Уточняват се жертвите сред цивилното население и щетите по инфраструктурата", каза той.