Баща и син германци затриха сънародник в балчишко село (подробности)

Новини
16:02 - 22 Октомври 2021
1279
Баща и син германци затриха сънародник в балчишко село (подробности)

Брутално убийство, предшествано от отвличане, разкриха за броени часове добрички криминалисти в балчишкото с. Соколово.

Сутринта там бе намерен мъртъв 59-годишен германец. На 21 октомври съпругата му подала сигнал, че предната вечер получила писмо, че е отвлечен и ултиматум до 48 часа да плати 100 000 лв. откуп. За доказателство похитителите й пратили биологичен материал от мъжа й и негов пръстен. 

При започналото разследване бил намерен трупът на отвлечения.

Той е бил умъртвен по особено мъчителен начин, а под наказателна отговорност за деянито са подведени баща и син немци, съобщи апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, който даде брифинг заедно с окръжния прокурор на Добрич и шефовете на ОДМВР и териториалните структури на ГДБОП и ДАНС.

Задържаните Ралф  на 59 г. и синът му Тим на 23 г. живеели от няколко години в центъра на Соколово и имали статут на постоянно пребиваващи у нас. Познавали се със жертвата, чието семейство също обитавало дом в Соколово. Все още не е ясен мотивът за престъплението, но според Чавдаров първоначалната версия за отвличане с цел откуп вероятно е била опит за прикриване на зловещото убийство. На този етап се счита, че прекият извършител е един, а другият му е помагал. И двамата ще бъдат задържани за 72 часа по обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин и с користна цел, а прокуратурата ще внесе в съда искане да бъдат задържани под стража.   

Назначени са съдебно-медицински и технически експертизи, уведомено е и германското посолство у нас, а разследващите продължават да събират доказателства за начина, по който е извършено престъплението.