Бащата и братът на Георги Йомов са предали оръжието от престрелката в София

Ясни са имената и възрастта на пострадалите мъже

Новини
16:31 - 17 Май 2022
3865
Бащата и братът на Георги Йомов са предали оръжието от престрелката в София

Цветан Йомов и по-малкия му син са предали законно притежаваното оръжие, с което е стреляно по време на инцидента на Околовръстното шосе в София снощи, научи "По света и у нас". Според наши източници, изстрелите са произведени със стоп патрони, но са причинили наранявания, защото са произведени от близко разстояние.

Цветан Йомов, който е баща на футболиста Георги Йомов, както и братът на спортиста, днес се явиха в полицията. Двамата бяха издирвани във връзка с престрелката снощи.

При престрелката бяха ранени двама души - единият в двата крака, а другият в бедрото.

Цяла сутрин полицията извършваше изземвания и претърсвания в дома на футболиста. Пред разследващите той е разказал, че на бензиностанцията е станал конфликт между брат му и група непознати. Впоследствие брат му се обадил на баща им, а след пристигането му той е произвел изстрели по двама души.

Простреляните са 26-годишният Марио Вълчев и 36-годишният Иван Петров. На местопроизшествието са намерени 3 гилзи и 1 патрон от 9мм пистолет.

По случая е образувано досъдебно производство. Очаква се да стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинение на футболиста на ЦСКА. Засега от футболния клуб отказват коментар.