Бащата на битото от акушерка бебе : Никол е с гърчове , живее на лекарства

Присъдата от 18 години на Емилия Ковачева се гледа на втора инстанция

Новини
12:26 - 18 Юни 2019
7052
Бащата на битото от акушерка бебе: Никол е с гърчове, живее на лекарства

Бащата на пребитото от акушерката Емилия Ковачева бебе сподели родителските си страдания от влошеното здраве на детето пред съда.   

"Бесен съм най-много на себе си, че не можах да защитя детето си. Със съпругата ми сме "Парагаф 22". Ако не даваме медикаменти на Никол тя прави гърчове, но с хапчетата се уврежда черния дроб, бъбреци, яйчници", обвини себе си мъжът в Софийския апелативен съд. Днес делото срещу Ковачева, която е осъдена на 18 години затвор приключи на втора инстанция. 

Трима съдии обявиха, че ще се произнесат по делото в срок, което може да означава, че присъдата на акушерката или ще се потвърди, или ще върнат делото на долната инстанция за ново разглеждане, но тя няма да бъде оправдана.

Семейството на малката Никол иска по-тежка присъда за акушерката с аргумента, че с жестоката агресия към детето му е нанесла непоправими здравословни увреждания и катастрофални последици за развитието му.

В съдебната зала отново бяха припомнени детайли от ужасната случка - как 4-дневното дете е получило 11 удара с юмрук в главата и тялото за 4 минути.  Детето е могло да получи много по-рано помощ, заяви адвокатката на родителите на Никол.

"Съжалявам за случилото се", бе единствената реплика на подсъдимата. Акушерката обаче пак настоява да бъде оправдана или да смекчат присъдата й, защото трябва да се грижи за възрастните си родители и за децата си.