Бащата на детето, бито в детска градина: Казваше, че ще слуша, за да не го заключват в тоалетната

Новини
12:23 - 30 Май 2024
1631
Бащата на детето, бито в детска градина: Казваше, че ще слуша, за да не го заключват в тоалетната

Възпитателката, срещу която беше получен сигнал за упражняване на насилие над деца в детска градина във Велинград, е задържана. В ареста е и директорката на въпросното заведение – „Фантазия”.

Това каза за NOVA бащата на едно от битите деца – Петър Томанов.

„Веднъж взех детето насинено под брадичката, а ушето му беше дърпано, но то не можа да ми обясни какво точно се е случило. Явно беше наплашено. Успокоих го. Детето ми каза: „Тати, вече ще слушам и леля Нели няма да ме заключва в тоалетната. Тати, Нели бие”. Леля Нели е въпросната учителка. Детето го беше страх дори да влиза в двора на градината”, сподели Томанов.

До NOVA бяха изпратени видеоклипове с учителка, която удря дете и скубе друго. Кадрите получихме от родители на дете, което посещава въпросната градина. Жената, заснета да упражнява насилието, е била разпозната веднага.

В 13 часа кметът на Велинград свиква две комисии на общината заради случая. На срещата са поканени всички заинтересовани страни, като - социални институции и Отдел „Закрила на детето”. Вече има издадена заповед за изискване на обяснение от директорката на детската градина.

Този следобед родителите на децата, които посещават заведението, планират да се съберат на протест в града.