Бащата на малтретираното дете в Перник: Това не се случва за първи път

Знам за случая от класната ръководителка на Илиян, твърди Петър Анестев

Новини
08:10 - 15 Ноември 2023
2681
Бащата на малтретираното дете в Перник: Това не се случва за първи път

Видеоклип с насилие над дете с образователни потребности предизвика остра реакция в Перник. Прокуратурата се самосезира и възложи проверка. На клипа се вижда как момиче нанася удари по ученика и му отправя закани.

„Знам за случая от класната ръководителка на Илиян. Той нищо не ми е споделил. Едно момиче на име Ивана го е изпратила до магазина с хранителни стоки там други момичета са му казали – „Ела да ти кажем нещо отзад“, а след това е започнал побоят. Той е скромен и нищо не казва“, разказа бащата на пострадалото 16-годишно момче Петър Анестев.

Той обясни, че от полицията са се свързали с него и са му казали, че всичко е дадено на прокуратурата.

„Не търпя насилието под каквато и да е форма. В момента, в който видях тези клипове с проявата на толкова агресия на толкова млади хора нямаше как да не реагирам. Още вечерта проведох разговори с директорите на училищата, в които учат децата и те предприеха много тежки мерки. Видях се с Илиян и с баща му. Средата, в която учили Илиян е много добра. Всички там го подкрепят. Той е изключително скромно и кротко дете“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров пред бТВ.