Бащи излизат на протест в петък

Бившият депутат Минков ще съди адвокатът на Красимира Трифонова заради твърдението, че е искал Габриела да абортира

Новини
21:24 - 24 Януари 2024
4452
Бащи излизат на протест в петък

Бащи като убития Пейо Пеев и борещия се за детето си Велико Минков, както и техни приятели и граждани, ще протестират пред Министерски съвет в петък от 18 ч. Това сподели адвокат Пламен Борисов, който защитава бившия депутат в борбата му да бъде признат за родител на малкото дете на Габриела Славова.

Според Борисов държавата трябва да промени законите, за да може да няма подобни случаи. И дава пример с разменените в “Шейново” бебета - случай от септември 2022 г. Разрешиха го адвокатите на двете семейства, а децата бяха разменени в една от канторите. “Ако трябваше да се води дело, децата щяха да пораснат”, казва адвокат Борисов.

Велико Минков е ищец по дело в Окръжния съд в Бургас с ответници Габриела Славова и покойния вече Пейо Пеев като неин съпруг. Минков иска от съда да бъде признат за баща на второто дете. Пеев е бил наясно, че не е негов баща, но е сключил брак с Габриела три седмици преди то да се роди. Пеев е можел да помогне на Минков, като признае иска, и вероятно е щял да го направи на делото в Бургас. Това обаче не е достатъчно, защото трябва да се даде и ДНК.

“Въпрос на време е Велико Минков да бъде признат за баща на детето си. Габриела Славова може само да забави процеса. Но тук трябва да се намеси държавата. Моето предложение е да има съдебен или административен механизъм да не се искат други доказателства.

Каквото покаже ДНК експертизата - записват детето на него. Ако това беше направено, Пейо можеше да е жив, а Велико отдавна щеше да е баща”, казва Борисов. Той отрича категорично клиентът му да е искал от Габриела да направи аборт, както твърди адвокатката на Красимира Трифонова - Велика Андонова. Велико Минков е решил да я съди за думите ѝ пред Би Ти Ви.