Баскетболна треньорка изнасилила няколко пъти 15-годишна състезателка

39-годишната австралийка ще бъде съдена - опитала да ликвидира пострадалата

Новини
17:05 - 13 Юни 2024
5837
Баскетболна треньорка изнасилила няколко пъти 15-годишна състезателка

Известна баскетболистка и треньорка беше арестувана в Австралия, защото съблазнила и изнасилила няколко пъти своя 15-годишна подопечна, пише Canberra Times.

39-годишната Джесамин Алис Уилър беше задържана в четвъртък, 6 юни, обвинена в поредица от изнасилвания, извършени през 2009 г. По това време жената, която е известна като един от основателите на клуб Gungahlin Flames, работи като треньор в училище в Канбера и се смятала за „надежден ментор на младите баскетболисти, на когото те могат да се доверят“.

Разследването обаче установява, че Уилър е започнала да преследва 15-годишната ученичка и е имала сексуален контакт с нея четири пъти, като един от случаите е бил в стаята, където спят други баскетболисти. Преди това

майката на жертвата забелязала нездравословното внимание на треньора към нея.

Тя поискала да „стои настрана“, но това нямало ефект.

При друг случай тя завела ученичката в къщата на родителите си и правила секс с нея там. В същото време треньорката споделила, че може да отиде в затвора и помолила момичето да пази „връзката“ им в тайна.

През 2013-2014 г., когато жертвата вече била на 20 години, Уилър я нападнала два пъти. В първия случай

тя се опитала да удуши момичето, а във втория опряла нож в гърлото му.

През 2020 г. жертвата за първи път подава сигнал в полицията срещу треньора, но по някаква причина случаят е приключен след няколко месеца. През 2023 г. тя подава жалба срещу Уилър в Баскетболната асоциация на Канбера и делото беше възобновено през декември. Делото срещу жената трябва да се състои през юли. Защитата на Уилър каза, че тя е извършила престъпленията поради психични проблеми.