Баски успехи в Примера дивисион

Реал Сосиедад надигра Леванте, а Атлетик Билбао спечели в добавеното време срещу Гранада

Спорт
11:56 - 08 Март 2021
1276
Баски успехи в Примера дивисион

Реал Сосиедад спечели с минималното 1:0 домакинството си на Леванте от 26-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в мача бе дело на Микел Мерино в 10-ата минута. В средата на първата част домакините можеха да удвоят аванса си, но Микел Оярсабал пропусна дузпа.

След успеха Сосиедад остава на петата позиция с 45 точки, докато Леванте е 10-и с 32 пункта.

Реал Сосиедад влезе по-добре в мача и можеше да поведе още в 8-ата минута. Микел Мерино стреля от средно разстояние, но топката срещна страничния стълб.

Само две минути по-късно Мерино се разписа и изведе напред в резултата домакините. Той получи на границата на наказателното поле и прати топката в мрежата на Леванте.

В 21-вата минута Коке събори опонент в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Микел Оярсабал, който прати топката встрани от вратата.

До почивката Реал Сосиедад пропиля няколко добри възможности да удвои аванса си. В 49-ата минута Мерино прати топката в мрежата на Леванте, но попадението не бе зачетено заради засада.

До последния съдийски сигнал домакините доминираха, но така и не успяха да решат мача с втори гол. Все пак Леванте бе напълно неутрализиран и резултатът до края остана непроменен, така че Реал Сосиедад се поздрави с успеха и трите точки.

В следващия кръг от Ла Лига Сосиедад гостува на Гранада, докато Леванте посреща Валенсия.

Атлетик Билбао победи Гранада с 2:1 в мач от 26-ия кръг на Примера дивисион. Двубоят вървеше към равенство, но домакините успяха да вземат трите точки благодарение на Алехандро Беренгуер в даденото от съдията продължение.

Атлетик поведе още в 3-ата минута с гол на Асиер Вилялибре, който се разписа след подаване на Ойхан Санче. В средата на втората част баските можеха да вкарат второ попадение. Кенеди направи дузпа, като зад топката застана Раул Гарсия. Ударът му от бялата точка обаче бе отразен от Руи Силва.

В 78-ата минута Гранада изравни. Антонио Пуертас центрира в наказателното поле, където Хорхе Молина се разписа с глава на празна врата. Ситуацията бе разгледана от ВАР заради съмнения за игра с ръка, но се оказа, че такава няма и попадението бе зачетено.

В даденото от съдията продължение тимът от Билбао стигна до трите точки. Алехандро Беренгуер вкара с удар от границата на наказателното поле.

По този начин Атлетик събра 33 точки и се намира на осмо място в Примера дивисион. Гранада пък са 10-ти също с 33.