Бате Гошо: Да не изпадаме в еуфория , унгарците са във възход

Искам да бъдем много разумни и да караме стъпка по стъпка, предупреди селекционерът на България

По света
14:07 - 22 Ноември 2019
2236
Бате Гошо: Да не изпадаме в еуфория, унгарците са във възход

Селекционерът на България Георги Дерменджиев предупреди да не се изпада в еуфория около шансовете на отбора за класиране на Евро 2020. Жребият за баражите ни подари два домакински мача на "Васил Левски" - първо срещу Унгария, а при успех - сетне срещу победителя от другата двойка Исландия - Румъния.

"Ще подходим много сериозно срещу Унгария. Насочваме се към мача и работим. Ние винаги трябва да сме доволни от съдбата. Няма добър, няма лош жребий. Не съм мислил с кого ще се паднем, нека не изпадаме в еуфория. На България се отваря шанс, ще се опитаме да го оползотворим. Унгарците са във възход, играят добър футбол. Тепърва ще се запознаем с подробности за съперника”, заяви наставникът от Нион в ефира на БНТ минути след края жребия.

“Когато отборът имаше 12 мача без победа, всичко беше настръхнало и имаме много голям негативизъм към момчетата. Сега, когато се появи някаква възможност, всички сме горе в облаците. Едва ли не сме се класирали на европейското. Искам да бъдем много разумни и да караме стъпка по стъпка”, заяви още Дерменджиев.

Снимка: Lap.bg