Батков притеснен: Дано информацията за Диксън е грешна

ФК ЦСКА 1948 е автентичното ЦСКА, заяде се бившият собственик на Левски

Спорт
11:30 - 31 Май 2021
3224
Батков притеснен: Дано информацията за Диксън е грешна

Бившият собственик на Левски Тодор Батков анализира последните събития в клуба. Адвокатът не скри скептичното си отношение към сочения за нов собственик на клуба Джоузеф Диксън.

"Не съм в течение кой е новият собственик на Левски, но мога да кажа какъв си представям да бъде. Нямам отношение в неговото мотивиране, посредничество и запознаване. Левски е най-големият бранд в България и като бранд и местоположение би представлявал интерес за инвестиция. Това би било водещият мотив на подобен инвеститор да дойде в България.

Трябва да се доверим на ръководството на клуба. Много спекулации тръгнаха. Левскарите трябва да имаме готовност с цената на всичко да подкрепяме клуба си и при нов собственик, и при сегашната ситуация. Надявам се новият собственик да има възможностите. Това вече сме го играли през 2013 и 2014. Миналата година беше върхът със събирането на пари от феновете.

Левски ще го има и призовавам сегашното ръководство да помисли и за това. Всички клубове изпратиха писмо до Милер, в което пишеха: "Ама защо ще давате пари само на Левски, дайте и на нас, а ние ще си ги разпределим".

Силно се надявам информацията за новия собственик на Левски да е грешна. Благой Георгиев беше добър футболист и направи много добра кариера в Русия. Не мога да преценя каква ще бъде ролята му в Левски. Би могъл да бъде някакъв ръководител. Наско обяви, че той ще остане президент и ще отговаря за спортно-техническата част. Наско Сираков изрично подчерта, че ще обяви името на собственика, когато преговорите приключат", заяви Батков пред Би Ти Ви.

Адвокатът сподели и мнение по темата за автентичността на ФК ЦСКА 1948. Според адвоката, тимът на Цветомир Найденов е истинското ЦСКА.

"Концептуално трябва да се изчистят нещата и да се реши по какъв път ще се върви. При тези финансови затруднения е най-добре да се заложи на български футболисти с двама-трима чужденци.

Виждате Арда какво прави. Те имат двама чужденци и те не са решаващи футболисти. Вижте ЦСКА 1948 - автентичното ЦСКА. Те са по същия начин", заяви Батков.