Батков призна: Не съм участвал в "черно тото", но съм плащал да скачат срещу ЦСКА

Помогнахме с образованието на Гонзо, сега заляга над английския, призна бившиат собственик на Левски

Спорт
11:39 - 25 Март 2024
3651
Батков призна: Не съм участвал в "черно тото", но съм плащал да скачат срещу ЦСКА

Бившият собственик на Левски Тодор Батков сподели, че следи случващото се на "Герена" и посочи дали е готов да помогне на Наско Сираков.

Адвокатът за последно бе на трибуните на стадион "Васил Левски" при равенството 1:1 с германския Айнтрахт (Франкфурт) в плейофите на Лигата на конференциите.

Той заяви, че е давал премии на отбори, за да вземат точки от ЦСКА.

"Следя какво се случва в Левски, а и в българския футбол изобщо. Но всичко има край. Опитвам се да помагам на Наско Сираков с каквото мога, макар че рядко се чуваме и виждаме. Днес да си собственик на клуб е голямо бреме. Парите са крайна величина - в един момент свършват или намаляват драматично. Всеки божи ден ставаш с чувството на отговорност, че идва край на месеца, а там са живи хора. Допълнително са стотиците хиляди, които преживяват всичко с Левски.

Никога не съм участвал в черно тото. Давал съм премии на отборите срещу съперника за титлата, да вземат точки на ЦСКА. Това е! И си го признавам", заяви Батков пред "Марица".
Адвокатът стана част и от бизнес клуба, който бе сформиран за подпомагане на клуба.

Бившият собственик на Левски призна, че от клуба са помогнали на новия президент на БФС Георги Иванов с образованието. Той разкри, че и в момента Гонзо заляга над учебниците.

„"Глупост е, че няма образование. Има, даже сме помагали да го вземе, защото той дойде от Пловдив с осми клас (б.р. – преминава от Локомотив Пд в Левски през лятото на 1997 г.). Сега ми каза, че упорито учи английски. Звънна ми в деня след конгреса, честитих му. Започна с „шефе“. Спрях го, вече не съм шеф".

"Трябва да се даде шанс на Гонзо. Стига с този хейт. Георги е морален човек. Никога няма да бутне Левски за сметка на ЦСКА. Не е участвал никога в мръсотии, които ги има понякога – като залагания, купени, продадени мачове. Абсурд! Мъжкар е. Да знаете – не е Боби, нов човек е в БФС“, продължи Батков.

„Доволен съм, че той бе избран за президент. Мина по цялата стълбица на футбола, което Бербатов го няма“, добави адвокатът.