БЧК раздава храна на бедните в Кула

350 нуждаещи се ще получат помощ в провизии

Новини
16:32 - 16 Октомври 2021
1763
БЧК раздава храна на бедните в Кула

Българският червен кръст /БЧК/ започна раздаването хранителни пакети на жители на град Кула, съобщи председателят на местната организация Веселка Иванова, цитирана от БТА.

Помощта е осигурена по Оперативната програма за храни, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица

Програмата е определена за един месец, стартирала е от 13 октомври и ще продължи до 13 ноември, каза още Веселка Иванова.В раздаването на хранителните пакети БЧК ще работи в Кула с четирима доброволци. На нуждаещите се ще се раздават 15 вида продукти, допълни Иванова.

Тя уточни, че в община Кула 351 лица ще получат хранителни пакети.
Разпределянето на пакетите се извършва в Младежкия дом на град Кула в работни дни от 10.00 до 14.00 часа. В селата Големаново, Извор Махала, Коста Перчево, Полетковци, Старопатица, Цар Петрово, Чичил и Тополовец хранителните пакети ще се раздават от кметските наместници по места, каза още Веселка Иванова.

Всеки одобрен за подпомагане човек ще получи полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис. Списъците на подлежащите на подпомагане лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, която е и управляващ орган на Оперативната програма, уточни Иванова.

Освен хранителни пакети, всеки одобрен ще може безплатно да си измери кръвното налягане и теглото, както и да получи брошури за режим на хранене и здравословен начин на живот, допълни председателят на БЧК в Кула.