„Ако си дал“ на Емил Димитров е най-излъчваната песен

Песента се превърна в химн на солидарността към българските медици по време на пандемия

Нещо за четене
17:08 - 27 Март 2020
2914
„Ако си дал“ на Емил Димитров е най-излъчваната песен

През изминалата седмица „Ако си дал“ на Емил Димитров се превърна в химн на солидарност към българските медици, които се борят на първа линия с коронавируса. ПРОФОН приветства идеята на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори (АБРО) една от най-истинските песни за човечността да звучи преди всеки кръгъл час в радио ефира. 

В резултат на мощната музикална подкрепа за усилията на здравните ни работници в период на пандемия, „Ако си дал“ оглави официалната класация за излъчвана музика у нас.

Безпрецедентният успех на създадения през 1978 г шлагер е поредното доказателство за обединяващата роля на музиката и способността ѝ да рестартира силата на духа ни. Интензивната ротация на „Ако си дал“ носи надежда за всички изпълнители и продуценти, чийто творчески живот е парализиран от коронавируса.

Отлагането на концерти и затварянето на всички търговски обекти, които използват музиката като добавена стойност към бизнеса си, изправи индустрията пред финансов колапс.

Увеличаването на процента на излъчваната българска музика в радио ефира е сред малкото начини творците да получат ключов за оцеляването си приход.