„Байерн” отново шампион

Рибери и Робен се разписаха за „сбогом” с баварския гранд

Футбол
19:04 - 18 Май 2019
1730
„Байерн” отново шампион

Очакваният с голям интерес последен кръг в Бундеслигата завърши със запазване на статукво – „Байерн” отново е шампион.

Баварският гранд спечели 7-а поредна и общо 29-а титла на Бундеслигата, след като удари 5:1 гостуващия “Айнтрахт” (Франкфурт) и не остави шансове на “Борусия” (Дортмунд). “Жълто-черните” надвиха 2:0 съименника си в Мьонхенгладбах, но това не им свърши работа.

Дортмундци щяха да триумфират само ако “Байерн” бе загубил последния си мач от сезона. Искрица надежда проблясна, когато “Айнтрахт” изравни за 1:1 в Мюнхен. Това реми обаче се запази само 2 мин. В “Борусия” трябва да се пукат от яд, тъй като в някои моменти от сезона имаха преднина от цели 9 т. пред “Байерн”, пише "24 часа".

Баварците направиха лъкатушеща кампания в Бундеслигата, но на финалната права взеха своето. Те обаче се представиха под всякаква критика в 1/8-финалите от Шампионската лига срещу “Ливърпул”. Затова и не е сигурно оставането на треньора Нико Ковач.

От загубите на “Айнтрахт” и “Борусия” (М) се възползва “Байер” (Л), който разби 5:1 “Херта” в Берлин. Така “аспирините” се изкачиха на 4-ото място и грабнаха последната квота за Шампионската лига. “Борусия” (М), “Волфсбург” и “Айнтрахт” ще играят в Лига Европа.

Франк Рибери и Ариен Робен се разписаха в последния си мач за “Байерн”. Французинът изкара 12 г. в Мюнхен , а холандецът - 10.