„Булсатком“ към „Виваком“: Още не сте ни купили, не ни вземайте клиентите

До приключване на официалното производство по одобрение от регулаторните органи и последващ съдебен контрол сделка няма

Новини
16:43 - 17 Ноември 2023
12179
„Булсатком“ към „Виваком“: Още не сте ни купили, не ни вземайте клиентите

До приключване на официалното производство по одобрение от регулаторните органи и последващ съдебен контрол, сделка между двете компании „Булсатком“ и „Виваком“ няма, заявяват от „Булсатком“.

От компанията уточняват, че пращат това съобщение заради сигнали от техни клиенти, че получават предложения от представители на „Виваком“ за прехвърляне към техните услуги. Бихме искали да заявим, че

намираме подобни практики, насочени пряко към нашите клиенти, за форма на нелоялна конкуренция

в условия на продължаващо производство за евентуално бъдещо придобиване на „Булсатком“ от страна на „Виваком“, пише в позицията. 

Преди дни обаче „Юнайтед Груп“, собственик на „Виваком“, обяви подписването на договор за придобиването на "Булсатком".

Планираната сделка на „Юнайтед Груп“ за „Булсатком“ е недопустимо арогантна

и в разрез с пазарните правила за лоялна конкуренция, написаха от мобилния оператор "А1 - България" вчера.

Ако сделката бъде одобрена от КЗК, ще се създаде безпрецедентна концентрация на медийния пазар и на този на телекомуникационни услуги, след като "Юнайтед Груп" вече е собственик на медийната група "Нова Броудкастинг Груп". Потенциалното придобиване на един от водещите оператори на платена телевизия ще доведе до господстващо положение с контрол както на безплатното и платено тв съдържание, така и на неговото разпространение, което поставя в риск свободния избор на потребителите на доставчик на телевизия, интернет и медийно съдържание, пише още в позицията.