„Гучи“ изоставят сезонните колекции

Големи промени очакват модната индустрия

Мода
15:34 - 25 Май 2020
3471
„Гучи“ изоставят сезонните колекции

Няма съмнение, че големи промени очакват модната индустрия. В началото на април Джорджо Армани написа отворено писмо до WWD , в което призова колегите дизайнери да преразгледат подхода си към бизнеса.

Няколко дни по-късно френската модна къща Saint Laurent обяви, че тази година няма да участва в Paris Fashion Week: по този начин марката реши да се пребори с кризата и да се опита да се адаптира към новите реалности.

„Осъзнавайки настоящото състояние на нещата и вълната от радикални промени, ние от Сен Лоран решихме да поемем контрола над случващото се и напълно да променим графика си“, се казва в официалното изявление на марката.

Сега стана известно, че Gucci ще изостави сезонните колекции и ще провежда шоута само два пъти в годината. Те обещават да разкажат повече за бъдещето на италианската модна къща в днес, по време на виртуална пресконференция.

Обърнете внимание, че Saint Laurent и Gucci принадлежат на луксозния холдинг Kering. Може би скоро Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Veneta и други марки, контролирани от Франсоа-Анри Пино, ще преминат към новия график.