„Ирландецът” на Скорсезе с 14 номинации

Актуални новини
17:03 - 09 Декември 2019
3018
„Ирландецът” на Скорсезе с 14 номинации

"Ирландецът" на Мартин Скорсезе получи най-много номинации - 14, за наградите "Изборът на критиците", които се присъждат в 23 категории, съобщи Контактмюзик.

Робърт де Ниро е с номинация за наградата за най-добър актьор, Ал Пачино и Джо Пеши - с номинации за наградата за най-добър актьор в поддържаща роля, докато Мартин Скорсезе е номиниран за приза за най-добър режисьор, а "Ирландецът" получи номинация за отличието за най-добър филм.

"Имало едно време в Холивуд" на Куентин Тарантино е с 12 номинации, следван от "Малки жени" - 9, "1917" и "Брачна история" - по 8, "Джоджо Заека", "Жокера" и "Паразити" - по 7.

Освен въпросните филмови продукции, за наградата за най-добър филм ще се борят също "Нешлифовани камъни" и "Пълно ускорение".

Освен Де Ниро, номинирани за наградата за най-добър актьор са също Леонардо ди Каприо ("Имало едно време в Холивуд"), Антонио Бандерас ("Болка и величие"), Адам Драйвър ("Брачна история"), Еди Мърфи ("Долимайт е моето име"), Хоакин Финикс ("Жокера") и Адам Сандлър ("Нешлифовани камъни")

С номинации за наградата за най-добра актриса са Аукуафина ("Сбогуването"), Синтия Ериво ("Хариет"), Скарлет Йохансон ("Брачна история"), Лупита Нионго ("Един нов кошмар"), Сирша Ронан ("Малки жени"), Чарлийз Терон ("Бомба със закъснител"), Рене Зелуегър ("Джуди").

Ежегодната 25-а церемония по връчването на наградите "Изборът на критиците" ще се състои на 12 януари следващата година в Санта Моника.