„Любе” забива в Пловдив на Никулден

Любимата банда на Владимир Путин е във Варна на 5 декември и в София – на 7-и

Актуални новини
15:50 - 21 Ноември 2019
2368
„Любе” забива в Пловдив на Никулден

Любимата група на руския президент Владимир Путин – „Любе”, забива в Пловдив на 6 декември, Никулден В зала СИЛА съставът, който отбелязва 30 г. от създаването си, ще изнесе юбилеен концерт. Пловдивчани ще чуят най-популярните песни на „Любе“, сред които „Комбат“, „Солдат“, „Там за туманами“, „Песня о звездах“, “Позови меня тихо по имени“, и нови парчета, съобщиха от компанията организатор на спектакъла.

Групата се състои от 6 музиканти, фронтменът е Николай Расторгуев, народен артист на Русия.

Създател на „Любе“ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той написва музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През този период като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата.

В началото на 1989 г. „Любе“ записва първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с "Коледни срещи" и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

„Любе" има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят. Освен в Пловдив групата ще изнесе концерти във Варна - на 5 декември, и в София, 7 декември, НДК, зала 1.