„Независимая газета”: Борисов е килър на българо-руските проекти

Политика
16:05 - 15 Май 2019
1875
„Независимая газета”: Борисов е килър на българо-руските проекти

Бойко Борисов се доказа не просто като противник, но и целеустремен и последователен ликвидатор, килър - ако искате - на всички съвместни българско-руски проекти в областта на енергетиката. Не говорим за културно сътрудничество, макар че и там Борисов оставя след себе си изпепелена земя. Така че каквито и да е изявления и инициативи на този човек трябва да се приемат с голяма предпазливост." Това казва в статия от понеделник в московския в. "Независимая газета"

Авторът Никита Бондарев е представен като "кандидат на историческите науки, доцент в РГГУ". Той ръководи в периода 2009-2017 г. Центъра за балкански изследвания в Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ). По това време са и посещенията му в България като гост на традиционния събор на българските русофили.

Враждебната към Борисов и България статия "Кой е виновен за провала на "Южен поток" е отговор на публикация отново в "Независимая газета" на Сергей Правосудов, главен редактор на корпоративното списание на "Газпром", който в статията си остро напада управляващите в Сърбия, че са лицемерни в демонстрирането на близост с Русия, слугуват на Запада и само протакат реализирането на отсечката за "Турски поток".