„Парамаунт“ реже гола сцена от филма за Елтън Джон

40 секунди от биографичната лента били твърде дръзки

Култура
23:18 - 22 Март 2019
7434
„Парамаунт“ реже гола сцена от филма за Елтън Джон

Създателите на филма “Рокетмен” се сблъскаха с холивудското студио „Парамаунт“ заради интимна сцена, включваща Тарън Еджертън (в ролята на легендарния Елтън Джон) и Ричард Мадън, който ще изиграе Джон Рийд — мениджър и любовник на звездата от ранните му години на музикалната сцена. 

Тарън Еджъртън игра в „Кингсман“ и „Еди орелът“, а Ричард Мадън познаваме като „Младия вълк” Роб Старк в „Игра на тронове” и “Бодигард”. Въпреки че интимната им сцена в “Рокетмен” е направена с вкус, студиото иска 40-те секунди да бъдат изрязани, за да може филмът да се сдобие с рейтинг PG13 (забранен за излъчване за лица до 13 години, освен ако не са придружени от родител).

Любопитно е, че самият Елтън Джон заръча на създателите на филма да не скриват нищо и даже да означат лентата R (забранено за непълнолетни), ако е необходимо.

Създателите на филма се сблъскаха с холивудското студио заради секс сцена с участието на Тарън Еджъртън и Ричард Мадън

“Рокетмен” е кръстен на едноименния хит на Елтън Джон от 1972 г. и ще дебютира на екран на 31 май. Създателите на лентата анонсират биографичния филм като “фентъзи-мюзикъл за нецензурираната човешка история за годините, в които сър Елтън Джон пробива на сцената”, но според феновете ще се окаже силно цензуриран и точно толкова впечатляващ, колкото и прехвалената “Бохемска рапсодия”. Въпреки световните приходи от близо един милиард долара, лентата за легендарния солист на “Куин” Фреди Меркюри се запомни основно с божествената музика. Режисьор на филма е Декстър Флетчър, който завърши и „Бохемска рапсодия“ след като Брайън Сингър напусна проекта. 

“Нецензурирата човешка история” най-вероятно ще бъде цензурирана според желанието на “Парамаунт”. Странно решение — целият свят знае, че Елтън Джон е гей, при това още от 1973 година.

71-годишният певец съобщи в края на януари, че започва през септември последното си световно турне, в което има около 300 дати. То ще завърши през 2021 г.

За над петдесетгодишната си кариера Елтън Джон е продал повече от 250 милиона записа.

Тарън Еджертън прилича изключително много на младия Елтън Джон, облечен в несбъркваемия Елтън стил – крещящо цветно и бляскаво, с грамадански очила с камъни