„Последният полов атлет“ ще прескочи до Перник

Комедийната пиеса на Нийл Саймън ще зарадва театралната публика в миньорския град

Новини
16:55 - 08 Май 2024
86298
„Последният полов атлет“ ще прескочи до Перник

Комедийната пиеса на световния драматург Нийл Саймън „Последният полов атлет“, поставена за пръв път на Бродуей, ще зарадва театралната публика в Перник. За това съобщиха от Общинския драматичен театър „Боян Дановски“.

Представлението ще се играе на 14 май от 19.00 ч и е част от афиша на Драматичен театър „Йордан Йовков“ – Добрич. В ролите ще се превъплътят актьорите Николай Урумов, който е и режисьор на постановката. Ще му партнират още Мария Гинкова, Димитрина Гинева и Мария Генова.

Николай Урумов е в ролята на ресторантьор с нежна душа и никакъв опит в изневярата, който е решен да се впусне в сексуални преживявания. Необикновените му срещи с три ексцентрични жени (прекрасните Димитрина Гинева, Мария Генова и Мария Гинкова) го изправят пред изневярата като изпитание…

Сценографията е дело на Димитър Митев.

Творбата на Нийл Саймън е от 1969 г., но историите на главния герой с три жени и днес вълнуват публиката с комичните, но тъжни моменти. Сред въпросите, на които представлението търси отговор чрез героите си, са „Можем ли да обичаме цял живот само един партньор?“ и „Имат ли шанс самотните хора?“.

Билети за постановката могат да бъдат закупени от касата на театъра в миньорския град. През този месец още две гостуващи представления ще се изиграят на пернишка сцена. Това са комедиите „Богът на касапницата“ и „От всички страни“.