„Снимка с Юки” потегля към големия екран

Премиерата на филма събра арт елита в кино "Люмиер"

Култура
11:27 - 03 Април 2019
6723
„Снимка с Юки” потегля към големия екран

Най-новият български игрален филм „Снимка с Юки” потегля към големия екран от петък. Във вторник вечерта в кино „Люмиер” беше официалната премиера на лентата, която е копродукция между България и Япония. Филмът е създаден с подкрепата на Националния филмов център и БНТ, а продуценти са „Чучков Брадърс”.

Със "Снимка с Юки" Лъчезар Аврамов прави режисьорския си дебют в игралното кино. Заедно със сценариста Димитър Стоянович, с когото работят върху успешни документални и телевизионни проекти, пренасят една история по разказ на Мирослав Пенков.

Сценаристът на филма Димитър Стоянович (вдясно)


В ролите ще видим Руши Видинлиев, Серафим Тодоров, Весела Бабинова, Мариана Крумова, Рашко Младенов, Радосвета Василева, японката Кики Сугино, както и Димитър Маринов – българския актьор, който участва в спечелилата „Оскар” холивудска продукция „Зелената книга”. „Снимка с Юки” беше показан в рамките на София филм фест през март. Тогава на прожекцията присъства и Димитър Маринов, който обеща да организира и специална прожекция в Лос Анджелис.

Радина Червенова и шефът на БНТ Константин Каменаров


Българин и японка се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, и се женят. Те искат да имат дете и заминават за България, за да започнат инвитро процедури. В България двамата стават участници в трагичен инцидент, който отнема живота на дете. Вече нищо не може да бъде същото – това е накратко сюжетът на „Снимка с Юки”.

Освен част от екипа на филма премиерата в кино „Люмиер” събра редица личности от родния арт елит и шоубизнес. Сред тях бяха Катя и Здравко от дует „Ритон”, Михаил Белчев, Георги Мамалев, Ути Бъчваров, Радина Червенова и Константин Каменаров, Цветана Манева. Новият бг филм бе уважен и от президента (1997-2002) Петър Стоянов.

 Ути Бъчваров дойде облечен доста екстравагантно на премиерата

На снимката горе: Продуцентът на "Снимка с Юки" Борислав Чучков (в средата) заедно със своя колега Евтим Милошев. Фотографии: Булфото