„Ти ке ми умреш в ръчичките”: Гешев, стегни си прокурорите (ДОКУМЕНТ, СНИМКИ и ВИДЕО)

Заплахи за живота се сипят срещу младо семейство, държавното обвинение не вижда проблем

Куриози
15:00 - 15 Декември 2022 (обновена)
12648
„Ти ке ми умреш в ръчичките”: Гешев, стегни си прокурорите (ДОКУМЕНТ, СНИМКИ и ВИДЕО)

„Ти ке ме умреш в ръчичките“, „Той почина, но вие ке го последвате“, „Ке ви запала кащата от четери страни“, размахване на брадви и люти клетви…

На такива заплахи за живота са подложени почти всеки ден Ангелина Крумова и Николай Васев от разпасалите се Латинка Юрукова, дъщеря й Надежда и зетят Станимир Костадинов, с които имат нещастието да са съседи в местността Синаница/Реката под село Габрово, община Благоевград, предаде репортер на Lupa.bg.

Щерката Надежда крепи Латинка, която съска „Ке ми умреш в ръчичките“ 

Абсурдно е, но „Ти ке ми умреш в ръчичките” е избълвано срещу Николай пред очите на МВР патрул, дотолкова недосегаема се чувства самозабравилата се Латинка.

Със злостното „Той почина, но вие ке го последвате” надъханата тьотка визира съпруга си Георги, вече покойник.

Прокуратурата обаче не вижда никакъв проблем в подобни „обещания”, сякаш са благословия, а не заплаха за живота на Ангелина и Николай. Дори демонстративното забиване на брадва от зетя Станимир пред очите на Ангелина и Николай явно е някакъв странен „приятелски жест“.

Абсурдът лъсна в постановление на районния прокурор Катя Иванова, с което тя отказва да образува досъдебно производство въпреки приложените десетки снимки и видеоклипове, от които е видно агресивното поведение на зетя Станимир Костадинов, както и вербалната агресия на Латинка Юрукова - кълняща и псуваща.

Зетят Станимир и съпругата му - Надежда Юрукова

Зет като мед - Станимир демонстративно забива брадва в земята пред очите на съседите си

Дали главният прокурор Иван Гешев, нагърбил се с битка с престъпността, не трябва да разпореди проверка на прокурор Катя Иванова и нейната оценка на безобразията в с. Габрово, за да стане ясно дали Ангелина и Николай не си имат работа с примитиви, които са опасни за околните? Може би е редно прокуратурата да обърне по-сериозно внимание на тази разпра, за да не стигне до поредната кървава трагедия.

Оказва се, че Латинка има свои причини да злобее срещу младото семейство – двамата не пият, не се бият и сигнализират властите за всички безобразия – от нелегална сеч на елхи, върби и орехи, през пиянски вакханалии по нощите до изхвърлянето на фекални води от къщата й направо в река Габровска, вместо в септична яма.

Латинка Юрукова налита на бой без много церемонии

Това кара Латинка Юрукова и нейните близки да прибягнат до престъпления – директни заплахи за живота на Ангелина и Николай, които са документирани.

За капак двамата са приятели с друга жертва на клана „Латинка“ - Ивайло Миладинов, който ги съди, че са заграбили наследствения му имот. Това ги озлобява още повече.

На този криминално-просташки фон прокурор Катя Иванова, вместо да вземе мерки за защита на едно българско семейство, продължава да го кара на принципа „След дъжд – качулка”. Дано само дъждът не е от брадви…