„Възраждане“ няма да гласува бюджет на Асен Василев

Предишният съсипа държавата, заяви лидерът на партията

Новини
16:28 - 26 Юни 2023
2223
„Възраждане“ няма да гласува бюджет на Асен Василев

„Възраждане“ няма как да гласува бюджет на Асен Василев. Това обяви днес пред журналисти във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов.

По думите му това е същият финансов министър, който е подготвил предишния национален бюджет и всъщност е съсипал държавата.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да подадат оставки, защото целта им е да бъдат в кабинета на всяка цена, смята Костадинов.

„Срокът Народното събрание да се произнесе за провеждането на референдума, за който "Възраждане" събра 470 000 валидни подписа, изтича на 7 юли“, каза още лидерът на формацията, цитиран от БТА.

Според него общонародното допитване отговаря на всички законови условия и не би следвало да има проблеми да мине както през комисиите, така и през пленарната зала.

Притеснява ме, че Кирил Петков призова да бъде погазен законът и да няма референдум, каза още Костадинов. По думите му това поведение показва огромен страх от собствения народ.

Той уточни, че не е съгласен и със заявеното намерение да се редактира въпросът, на който трябва да отговорят българите, и годината да е не 2023, а 2024-2025 година.

„Законът казва, че Народното събрание може да редактира въпроса, но само граматически, без да променя смисъла“, посочи Костадинов и допълни, че ако управляващите не спазят закона, ще "взривят държавата", защото ще унижат и ще се подиграят със стотици хиляди българи.

„Ако това стане, "Възраждане" ще започне протести в цялата страна“, заяви Костадинов.