Бекъм: Преговорите с Меси бяха тайни, баща му помогна

Идването му се нареди до най-великите ходове в историята на американския спорт, призна съсобственикът на Интер Маями

Спорт
12:24 - 01 Август 2023
1611
Бекъм: Преговорите с Меси бяха тайни, баща му помогна

"Става дума за най-големия спортен пазар в света. Да доведеш Лео Меси в Интер Маями, в МЛС, година след като печели Световната купа, в отбор, който е на три години... това е адски голямо постижение", заяви Дейвид Бекъм - съсобственик на Интер Маями.

Английската секс икона, бивш футболист на Ман Юнайтед национал на Трите лъва все още празнува идването на аржентинската звезда на северноамериканския континент.

"Никога не съм мислил, че като собственик ще имам същото усещане, каквото имах, когато бях играч. Когато ми се обадиха по телефона, имах чувството, което имах, когато излизах на "Олд Трафорд" или "Уембли". Чувствах се така: "Току-що победихме цялата конкуренция, за да подпишем с най-великия играч, който някога е играл в нашата игра", споделя още Бекс.

"Обърнах се към Хорхе и му казах: "Един ден трябва Меси да дойде в нашия клуб". Вероятно това беше, когато се срещнахме за първи път. Всъщност онзи ден намерих на телефона си една от първите презентации, които рекламната агенция "Doubleday & Cartwright" направи - те "макетираха" една от фланелките с логото и Лео беше облечен в нея. Това беше преди 10 години. Така че това винаги е било в съзнанието ми.

Предполагам, че всеки собственик на спортен франчайз си мисли: "Искаме да доведем най-добрите играчи в нашия клуб". На всеки ли се случва това? Разбира се, че не. Но ние седяхме на вечеря и си казвахме: "Добре, ако можем да доведем Лео за нашия пазар, за нашите фенове, за тази част на света, няма по-добър".

"Качихме се на самолет и тайно отлетяхме от Лондон за Барселона. Промъкнахме се в един хотел, срещнахме се с Хорхе Меси и започнахме разговора. Той чисто и просто премина така: "Много бихме искали синът ти да играе за нашия отбор един ден. Знаем, че все още не може да дойде, но един ден бихме се радвали да имаме Лео в Маями", призна британецът.

"След това очевидно Хорхе Мас свърши невероятна работа, създавайки разказ за това какво може да направи за спорта в тази страна, какво може да направи за МЛС и какво може да направи за Интер Маями. Лео вече е спечелил всичко, което можеш да спечелиш като играч. Световната купа сигурно е била черешката на тортата.

Той виждаше това като проект, като наследство и не мисля, че много играчи виждат това. Те виждат възможността да играят на различни места, но Лео видя, че може не просто да промени лицето на футбола в тази страна, а да вдъхнови следващото поколение и няма по-добър начин да го направи от това да се разхожда по нашия терен в Маями и всички деца да говорят за него, да го гледат и да се учат.

Той също така иска да направи тази игра по-голяма и по-добра в тази страна - той би могъл да го направи, ще го направи и вече го е направил. За Лео говори не само цял Маями, а цяла Америка, целият свят", допълни Бекъм.

"Бях в Япония със семейството и се събудих в 5 ч. сутринта, защото телефонът ми вибрираше. Съпругата ми каза: "Наистина?! Изключи си телефона!" Погледнах в апарата и си казах: "Какво се е случило? Нещо се е случило!" Слагам си очилата и си казвам: "Лео идва! Свършено е! Той го е обявил!" Съпругата ми реагира: "Какво имаш предвид, че го е обявил?"

Аз казах: "Той излезе по телевизията и каза, че идва в Интер Маями!" Получавам невероятни тръпки, когато говоря за това. Веднага се обадих на Хорхе Мас и се разчувствах, защото знам през какво преминахме през последните няколко години. Опитите да изградим този клуб, пречките, предизвикателствата - опитите да получим земя за построяване на стадион, да водим съдебни битки... При всички проблеми, които имахме, този един момент промени всичко. Той промени целия ни клуб. След като Виктория се събуди както трябва, тя ме прегърна и тогава отново станах емоционален. Дали е сред най-хубавите моменти в живота ми? Без съмнение", завърши Дейвид Бекъм пред "Атлетик".