Беларуси свирят на ЦСКА, на Лудогорец - испанци

Спорт
13:52 - 27 Октомври 2020
1618
Беларуси свирят на ЦСКА, на Лудогорец - испанци

Беларуският съдия Алексей Кулбаков ще ръководи двубоя от груповата фаза на Лига Европа между ЦСКА и Рома. Срещата е в четвъртък от 22:00 часа на "Стадио Олимпико". Помощници на Кулбаков в срещата ще бъдат Дмитри Жук и Олег Маслянко.

Кулбаков е най-добрият съдия на Беларус, като взима лиценз от ФИФА през 2005 година. От сезон 2009/10 пък редовно води мачове от груповата фаза на Лига Европа. До момента той не е свирил двубои на ЦСКА, но е ръководил две срещи на Лудогорец - с Партизан през 2014-та, и с Базел две години по-късно.

Испанска съдийска бригада ще ръководи гостуването на Лудогорец на ЛАСК в Линц в Лига Европа. Двубоят от втория кръг в група J на турнира е на 29 октомври от 19.55 часа българско време в Австрия.

За главен арбитър е назначен Хавиер Естрада Фернандес. Ще му помагат Роберто Алонсо Фернандес и Гуаделупе Порас Аюсо. Четвърти рефер е Хосе Луис Монтеро.

44-годишният Естрада Фернандес е в съдийската листа на ФИФА от 2013 година. Това е първо назначение за испанеца в евротурнирите през този сезон. Досега той е ръководил четири срещи от Ла Лига.